VATERPOLO LŠ: Radnički se dobro držao, ali poklekao

Jadran Split – Radnički Kragujevac 9:8 (2:1, 2:2, 0:1, 5:4 )

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog, doživeli su treći poraz u četiri kola, Vaterpolo lige šampiona. Od njih je u Splitu, bio bolji domaći Jadran. Presudila je četvrta četvrtina, gde je Jadran postigao čak pet golova. Srpski klub, i dalje je bez pobede u grupi A.

Prva četvrtina, počela je izjednačenim tempom. Ipak, domaćini iz Splita, stekli su minimalnu prednost nakon prve deonice. Na početku drugog dela, izjednačio je Radnički, golom Miloša Milićića.

Potom su Kragujevčani, sa još jednim golom, preokrenuli rezultat. To je trajalo kratko, jer su Splićani sa dva gola, ponovo vratili prednost na svoju stranu. Sa golom prednosti, domaćini su otišli na veliki odmor.

Golom Stefana Brankovića, Radnički je ponovo poravnao rezultat. Do kraja perioda, nije bilo golova, pa se taj deo igre završio izuzetno neefikasno.

Četvrta četvrtina, počela je sa dva gola na obe strane. Međutim, domaćini su uspeli da se odlepe i povedu sa dva gola prednosti. Nastavili su domaćini to da održavaju, idući ka sigurnoj pobedi. Radnički je uspeo da golom Miloša Ćuka, smanji na 9:8, i unese dramu, na 30 sekundi do kraja meča.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je, Jerko Marinić – Kragić sa pet golova.

U timu iz Kragujevca, Josip Vrlić, postigao je dva pogotka.

Naredni protivnik Radničkog je Dinamo Tbilisi, na domaćem terenu.

Jadran gostuje Olimpijakosu.

Foto: SPD Radnički/Ilustracija

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODLUČILI: Makabi se vraća u Pionir (FOTO)

Košarkaški klub Makabi Tel Aviv planira da utakmice plej-ofa Evrolige igra u hali Aleksandar Nikolić, javlja izraelski Walla Sports. Ukoliko...

POVEZANE OBJAVE