Bravo momci! Srbija u polufinalu Dejvis kupa

Dejvid kup reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Dejvis kupa pobedivši Kazahstan sa 2:1 u setovima (6:2, 2:6, 6:3).

Pobedu našoj selekciji doneli su u dublu Novak Đoković i Nikola Ćaćić koji su savladali Kazahstan u tandemu Golubjev/Nedovjesov.

Od samog početka naš tim je izgledao bolje na terenu.U prvom gemu na servis protivnika imali su šansu za brejk koju nisu iskoristili.

Naši su prvi set prelomili kod rezultata 3:2 kada su napravili brejk i poveli. Novak je zatim servirao i doneo našem timu prednost od 4:2.

To nije sve, naši su napravili brejk u narednom gemu i poveli sa ubedljivih 5:2. Nakon pola sata igre, srpski dubl je osvojio prvi set rezultatom 6:2.

U drugom setu na startu su oba tima bila sigurna na svoj servis. Međutim usledile su tri vezane brejk lopte za Kazahstance na servis Ćaćića, uspeli su naši da ih spase ali Golubjev je ipak poentirao za brejk i 3:1.

Sigurni su bili Kazahstanci na svoj servis, zatim su napravili još jedan brejk i osvojili drugi set rezultatom 6:2.

Treći set je počeo neizesno, i jedni i drugi su čuvali svoj servis. Međutim, srpski tim je konačno napravio brejk u trećem setu i poveo sa 4:2.

Novak je bio na servisu iako su zapretili Kazahstanci, uspeli su naši da osvoje ovaj gem i održe prednost.

Rezultat je bio 5:3 za srpski tim, servirali su Kazahstanci za ostanak u setu ali naši su uspeli da naprave brejk za 6:3, osvoje ovaj set i donesu veliku pobedu Srbiji.

U polufinalu Srbija će igrati sa selekcijom Hrvatske. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RASPRODAJA U NAJAVI: Leverkuzen za 60 miliona ostaje bez važnog igrača, tri premijerligaša stala u red?

Fudbaleri Bajer Leverkuzena ove sezone su nadomak triple krune. Bundesligu su osvojili, a pokušaće da je završe bez poraza. U...

POVEZANE OBJAVE