DUBLOVI ODLUČUJU O FINALISTI DEJVIS KUPA: Novak odradio svoj deo posla

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Marina Čilića u drugom singl duelu polufinala Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske. Bilo je 2-0, po setovima 6-4, 6-2.

On je tako izjednačio ukupni bilans ovog duela na 1-1, jer je pre toga Dušan Lajović iznenađujuće poražen od Borne Goja sa 2-1 u setovima.

Novak je u prvom delu meča već u trećem gemu imao dve brejk-lopte, međutim Hrvat je ipak odbranio svoj servis nakon čak 4 izjednačenja. Na tom talasu imao je i Marin svojih šansi već u sledećem gemu. Stigao je do 15-40, ali je Novak sa četiri uzastopna poena ipak dobio svoj gem.

Usledili su sigurniji servis gemovi, bez brejk-prilika na obe strane, do rezultata 4-4. Tada je srpski teniser, iako je gubio 40-15 i činilo se da će se nastaviti serija dobijenih servis-gemova, osvojio četiri uzastopna poena na servis protivnika i poveo sa 5-4, uz priliku da servira za prednost od 1-0 u setovima.

Ni tada nije moglo jednostavno. Čilić je imao dve uzastopne brejk-šanse, zatim još dve nakon izjednačenja, ali je Novak pokazao zašto je najbolji teniser sveta, materijalizujući prvu set loptu.

Već na početku drugog seta Novak je imao tri brejk-prilike, ali ipak nije uspeo da na startu oduzme servis Čiliću. Međutim, jeste već u trećem gemu, iskoristivši brejk-loptu za 2-1 u gemovima, a potom ponovo, u 5. gemu, i to bez izgubljenog poena.

Ipak, Hrvat je skupo prodao kožu, pa je Đoković morao da spasava brejk-šansu u 6. gemu, ali je ipak poveo sa velikih 5-1. U naredna dva gemoba tenisera su dobila servis gemove, uz nove poteškoće Novaka i spasenu brejk-loptu, za ubedljivih 6-2 našeg tenisera u drugom setu i izjednačenje u ukupnom skoru meča Srbije i Hrvatske.

Za odlučujući poen i plasman u finale prestižnog takmičenja boriće se dublovi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliki povratak: Janakopulos iznenadio (VIDEO)

Predsednik košarkaškog kluba Panatinaikos Dimitris Janakopulos prisustvuje utakmici tog tima i Makabija u "OAKA" areni u okviru drugog meča plej-of...

POVEZANE OBJAVE