EL: Veče Vase Micića i produžetaka

U okviru 13. kola Evrolige danas su, pored Crvene zvezde, pobede ostvarili i Olimpijakos, Barselona i Alba.

Uniks je na svom terenu poražen od Olimpijakosa nakon produžetka sa 87-84. Timovi su se od početka smenjivali u maloj prednosti, tako se menjajući naizmenično po četvrtinama, dok je poslednja deonica bila potpuno neizvesna, pa i ne čudi da se otišlo u produžetke, nakon što je regularni deo završen 77-77.

U dodatnih pet minuta slična priča. Prvo je poveo grčki tim, zatim je usledio preokret i vođstvo od pola koša za domaće, ali se na kraju vrteška zaustavila na rezultat koji je doneo pobedu Pirejcima.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Vezenkov sa 22 poena, 8 skokova i 3 asistencije. Slukas je takođe bio sjajan sa 12 poena uz čak 8 asistencija.

Na drugoj strani, Lorenco Braun je sakupio 21 poen, uz po 4 skoka i asistencije, a Kenan 20.

Na isti način završena je i utakmica Anadolu Efesa i Barselone, gde je katalonski tim ostvario “brejk” u Turskoj, slavivši sa 95-93.

Nakon neizvesne prve četvrtine, u kojoj su se timovi smenjivali u vođstvu, Efes je u drugoj deonici dostigao i dvocifreni suficit, sa kojim je na kraju otišo i na veliku pauzu (47-37).

Tokom prvog dela trećeg kvartala održavali su prednost, ali je onda usledio period igre kada je Barselona bila bolja, što je dovelo do toga da već početkom poslednjeg dela pređe u vođstvo, koje je održavala većim delom utakmice, ali ipak nije uspela da savlada aktuelnog šampiona u regularnih 40 minuta. Za to je najzaslužniji Vasilije Micić, koji je u odlučujućim momentima pogodio trojku i ukrao loptu.

Ipak, Barselona je uspela da u dodatnih 5 minuta završi posao u kom ju je sprečio srpski reprezentativac.

Upravo je Vasa Micić bio najbolji pojedinac utakmice sa čak 26 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Na drugoj strani, Šanli je imao dva poena manje, a Mirotić je bio sjajan sa 18 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

Alba iz Berlina slavila je na domaćem terenu protiv Olimpije iz Milana sa 81-76.

Ključan je bio finiš druge deonice, kada su stekli dvocifrenu prednost, koju su održavali tokom celog 3. kvartala, a iako je u jednom trenutku gostujući tim čak poveo razlikom, ipak su košarkaši nemačkog tima priveli utakmicu kraju, i nisu dozvolili da im to blago narušavanje kontinuiteta rezultata upropasti veče.

Najbolji na utakmici bio je Erikson sa 21 poenom i 4 skoka, dok je kod Olimpije Dilejni imao 12.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE