Crvena zvezda maksimalna protiv neugodnog Mladog Radnika

Crvena zvezda – Mladi Radnik 3:0 (25:21, 25:22, 25:23)

U derbiju 10.kola Superlige Srbije za odbojkaše Crvena zvezda je savladala Mladi Radnik 3:0. Ovo je treći okršaj dva kluba u ovoj sezoni i treći trijumf crveno-belih.

U meč su bolje ušli gosti i stekli prednost koja je iznosila do tri poena. Vodio je Mladi Radnik 10:7, ali su crveno-beli uspeli da naprave seriju i preokrenu na 12:11. Od tog trenutka Zvezda je diktirala ritam utakmice, konstantno bila u prednosti koju su gosti iz Požarevca uspevali da stignu, ali ne i da rezultat preokrenu u svoju korist. Sigurnom igrom crveno-beli su set uveli u mirnu završnicu za vođstvo 1:0.

Većim delom drugog perioda viđena je slika slična prvom setu. Gosti su bolje otvorili, ponovo stekli prednost od tri poena, ali kad su domaći stigli do 11:11 viđena je repriza završnice iz prvog perioda – Zvezda je bila ta koja je diktirala tempo. Vrlo brzo su se odvojili na +4 – 18:14. Mladi Radnik je uspeo da izjednači na 20:20, ali je to bilo sve. Agresivnom igrom u napadu Zvezda je i ovaj set dobila za vođstva 2:0.

Treći period bio je u znaku crveno-belih koji su od početka bili sigurni u napadu, odgovorni u odbrani. Sve vreme su bili u vođstvu, Mladi Radnik je “jurio” rezultat. Pred sam kraj su odbojkaši iz Požarevca uspeli da stignu i do izjednačenja 20:20, ali to je bilo to. Crveno-beli su u finišu dodali gas taman koliko treba da i ovaj period igre reše u svoju korist za slavlje maksimalnim rezultatom 3:0.

Igor Žakić, trener Crvene zvezde, istakao je da je Mladi Radnik ekipa za respekt koja je namučila njegov tim u sve tri dosadašnje utakmice.

Odlično su nas pročitali. Taktički su dobro pripremili utakmicu. Videlo se od prvog seta da su spremni blokom i odbranom na naše najbolje napade i terali su nas na potez više ceo taj prvi set. Polovinom prvog perioda nekim svojim grešakam iz napada dali su nam „vetar u leđa“ da ih stignemo i da onda mirno privedemo kraju taj prvi set. Mladi Radnik je definitivno ekipa koja ume da pripremi protivnika, koja je izuzetno agresivna u odbrani i koja može da napravi problem svakome, bio je prvi komentar Žakića.

Strateg crveno-belih se potom osvrnuo na igru svog tima.

Drago mi je što smo iz njihovog pritiska uspeli da izađemo dobro, zrelo, nije nas poremetila njihova dobra igra, nismo tome davali mnogo značaja. Istrpeli smo sve, igrali na loptu više. Ono što me posebno raduje je kontranapad koji je u situacijama van sistema izgledao dosta dobro. U narednom meču, revanšu polufinala Kupa, moraćemo da zadržimo ovaj nivo, ali i da odigramo još bolje ukoliko želimo u finale, zaključio je Žakić.

Aleksandar Andonović, primač servisa, najpre je čestitao saigračima na još jednoj pobedi protiv Mladog Radnika, a potom se osvrnuo na još jedan duel protiv tima iz Požarevca

Uvek su naše utakmice nezgodne. Rezultat je bio 3:0 po setovima, ali je bila teška utakmica. Ovo nam je treći duel i naša treća pobeda. Ponosni smo na taj učinak. Ostaje nam da za par dana u četvrtom okršaju, revanšu polufinala Kupa, odradimo najbolje što možemo i zabeležimo pobedu, prokomentarisao je Andonović.

Dve ekipe očekuje još jedan duel, četvrti od početka sezone. U utorak je na programu revanš meč polufinala Kupa Srbije. U prvom duelu odigranom u Požarevcu Zvezda je slavila 3:1.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid šokirao Siti na Etihadu i obezbedio plasman u polufinale LŠ (VIDEO)

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Real Madrid pobedio je Mančester siti psole penala. Posle 90 minuta bilo je...

POVEZANE OBJAVE