Đoković otkrio zbog čega izostaje bolji rezultat u Dejvis kupu

Teniska reprezentacija Srbije poražena je sinoć u polufinalu Dejvis kupa od Hrvatske. Ključni meč lako je sa 2-0 u setovima dobio je hrvatski dubl Mektić/Pavić protiv srpskog para, koji su ovog puta činili Đoković i Filip Krajinović.

Najbolji teniser sveta u singlu izneo je svoju opservaciju o tome šta je bio ključ poraza, i generalno boljih rezultata u ovom takmičenju.

Izašli smo na teren verujući da možemo da pobedimo Mektića i Pavića, a ne sa belom zastavom. Da nismo mislili da ćemo pobediti, ne bismo ni izlazili. Znali smo da će dubl, majstorica, biti najteži meč. Nažalost, mi u dublu nismo bili favoriti – igrali smo protiv dvojice momaka koji stalno igraju zajedno i kojima je dubl specijalnost. Mi ne igramo često dubl, a možda bi trebalo. Da bismo imali bolji rezultat na Dejvis kupu, moramo da imamo više dubl-igrača, zaključio je Đoković.

On je detaljnije objasnio zašto je to tako i da bi to moralo da se promeni.

Oni se veoma dobro poznaju, tačno znaju gde ko ide. Sa nama, momcima koji igramo singl, to nije slučaj. Mi riterniramo kroz sredinu jer u singlu ima dovoljno mesta. U dublu se to pokriva i oni su tako došli do mnogih lakih poena, stavljali su nas pod konstantan pritisak. To je što je. Pokušali smo i nije uspelo. Moramo da imamo dubl-tim koji stalno igra zajedno – u suprotnom će nam osvajanje Dejvis kupa biti teško kao uspon na Mont Everest, poručio je Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Čović: Panter rekao da mu se ostaje u Zvezdi

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović je bio gost na Sport klubu, a između ostalog je pričao o...

POVEZANE OBJAVE