Mlade snage donele pobedu Partizanu nad Novim Pazarom

Fudbaleri Partizana pobedili su na stadionu u Humskoj, u 19. kolu Superlige Srbije, Novi Pazar sa 2-0.

Pre početka utakmice fudbaleri oba tima i sudije na teren su izašli noseći majice sa likom preminule legende Partizana Momčila Moce Vukotića. Takođe, počast Moci je odata i minutom ćutanja.

U prvom poluvremenu utakmica nije bila dinamična i ovaj period je prošao bez mnogo šansi.

U 21. minutu usledio je prvu šut na utakmici, kada je Menig loptu poslao pored gola. Koliko je utakmica bila neefikasna ilustruje i slobodan udarac iz izgledne pozicije Miloša Jojića, kojim je u 34. minutu pogodio živi zid, iako je takve situacije umeo da reši efikasno.

U 36. minutu je je bek crno-belih Urošević pokušao da promeni rezučtat, ali je lopta prošla pored stative. Pred sam kraj poluvremena, Menig je imao izglednu priliku, ali se loše snašao i šutirao pravo u golmana Pazaraca Vujanca.

Pošto nije mogao da bude zadovoljan učinkom svog tima, trener Partizana Aleksandar Stanojević na poluvremenu je izvršio dvostruku izmenu, oslonivši se na mlade snage. Iz igre su izašli Pantić i Pavlović, a na terenu su se našli Nemanja Jović i Marko Milovanović, što je značilo da će se po prvi put zajedno na terenu naći mladi špic Partizana i Rikardo Gomeš, koji juri rekord Superlige kad je reč o strelcima.

Izmena se odmah isplatila. Već u 50. minutu Milovanović je doveo domaće u vođstvo. On je sjajno odreagovao nakon centaršuta Meniga i glavom postigao pogodak, svoj drugi uzastopni, nakon utakmice u Kupu protiv Dubočice.

Devet minuta kasnije i drugi mladi igrač koji je ušao u igru na početku drugog poluvremena, postigao je gol. Nemanja Jović je realizovao penal, koji je dosuđen nakon prekršaja nad Rikardom u šesnaestercu gostiju.

U 69. minutu usledila je nova dvostruka izmena u redovima crno-belih, kada su Šćekić i Holender zamenili Meniga i Rikarda. To je značilo da će Partizan ipak malo spustiti loptu, s obzirom na to da su izašla dva ofanzovna igrača, a ušao Šćekić, iako se u igri našao Holender koji takođe može da igra u srcu napada.

Pet minuta pre toga dvojicu igrača je promenio i trener gostiju, kada je Bubanja zamenio Joksimovića, a Alić Lončara. Do kraja utakmice su, generalno, viđane uglavnom izmene, bez mnogo uzbuđenja na terenu. U igru su ušli još i Mihailović kod gostiju i Lutovac za crno-bele.

Nakon mirnog perioda, Holender je odapeo snažan udarac sa velike daljine u 89. minutu, ali je bio koncentrisan golman Vujanac i sjajnom reakcijom sprečio da lopta još jednom završi u njegovoj mreži.

U narednom kolu Novi Pazar će dočekati Voždovac, a Partizan gostovati Metalcu, ali ih pre toga čeka jako važna utakmica u Ligi konferencija protiv Anortozisa, na istom terenu na kom su danas zabeležili nova tri boda u Superligi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE