GOLEADA U LIGI ŠAMPIONA: Petarda Borusije, golčina Krosa, čudna utakmica na Dragau (VIDEO)

U poslenjem kolu grupne faze pobede su u kasnijem terminu ove večeri zabeležili Liverpul, Real Madrid, Ajaks, Borusija i Atletiko Madrid, dok su remizirali Šehtjor i Šerif. Poznat je deo timova koji će nastupati u nokaut fazi Lige šampiona, odnosno Lige Evrope.

Milan nije uspeo, i pored vođstva, da osvoji ni bod na svom San Siru protiv Liverpula, ostavši tako i bez Lige Evrope u prolećnom delu sezone. Poražen je sa 2-1.

Domaći su poveli u 29. minutu golom Fikajo Tomorija, koji nije propustio šansu nakon što se zahvaljujući srećnim okolnostima lopta odbila do njega. Ipak, nisu se Rosoneri dugo radovali, jer je Mohamed Salah tek sedam minuta kasnije doneo izjednačenje.

Divok Oriđi je potpuni preokret doneo u 55. minutu, nakon što je sa peterca glavom smestio odbijenu loptu u gol. Šest minuta kasnije novo izjednačenje pokušao je da donese Rade Krunić, ali je njegov šut sa ivice šesnaesterca završio nešto iznad prečke.

Porto je u veoma čudnoj utakmici, a ispostaviće se i odlučujućoj za plasman u nokaut fazu, poražen od Atletiko Madrida sa 3-1.

Prvo poluvreme ove utakmice završeno je bez golova i pored veće inicijative domaćih, a kazna je stigla u 56. minutu, kada je, nakon kornera koji je izveo Toma Lemar, lopta zakačila nekog od fudbalera Porta i došla do Grizmana, koji je bio potpuno sam pred golom i samo je trebalo da gurne loptu u mrežu.

Zatim je u nadoknadi vremena usledio pravi šok za domaće. Prvo je Anhel Korea otklonio sve dileme nakon sjajnog prodora pogotka za 2-0, a odmah potom je Rodrigo de Pol pogodio za treći gol svog tima, tako totalno demoliravši Portugalce.

Da sve bude još čudnije, fudbaleri Porta su ipak stigli i da smanje zaostatak, i to nakon penala koji je realizovao Serhio Oliveira.

Sportingu je trebala pobeda nad, u ovoj grupi neprikosnovenim Ajaksom, kako ne bi ništa prepustio slučaju, odnosno gol-razlici, koja je opet bila na strani lisabonskog velikana. Ajaks je na kraju potvrdio dominaciju, ali će ipak i portugalski tim sa druge pozicije u nokaut fazu. Kopljanici su slavili sa 4-2.

Ipak, amsterdamski tim, za koji posle gotovo tri godine (!) nije nastupao Dušan Tadić zbog problema za leđima, poveo je već u ranoj fazi utakmice. Sebastijen Heler je realizovao penal, koji je prethodno izborio nakon što je pao u šesnaestercu, za vođstvo Kopljanika od 1-0.

Jako je efikasan bio prvi deo utakmice, pa je već u 22. minutu usledilo izjednačenje, kada je Nuno Santos iskoristio dobro dodavanje Sabate. Ipak, Ajaks je pokazao da je klub koji igra na gol više ove sezone, pa je nakon velike neopreznosti odbrane Sportinga, Entoni iskoristio poklon za novu prednost domaćih.

Prednost je u 58. minutu na 3-1 povisio Neres, iskoristivši precizan pas kojim ga je pronašao saigrač, a već četiri minuta kasnije Berhjuz je nakon finte u šesnaestercu smestio ponovo loptu u gol Portugalaca za 4-1.

Ipak, nisu zeleno-beli posustali, pa je Tabata u 78. minutu smanjio na 4-2. Nije propustio šansu da iskoristi prostor koji mu se ukazao i sprovede loptu u mrežu, snažnim i preciznim udarcem, nakon što je zakačila i prečku pre toga.

Fudbaleri turskog Bešiktaša ostali su bez ijednog boda u ovom izdanju Lige šampiona, pritom se potpuno obrukavši na gostovanju Borusiji u Dortmundu, porazom od čak 5-0.

Milioneri su do prednosti došli u 29. minutu, golom Malena, nakon asistencije Belingema, a prednost je, u drugom minutu nadoknade prvog dela igre, duplirao Marko Rojs sa penala. Prekaljeni krilni fudbaler Borusije je u 53. minutu pogodio i iz igre, nakon karakteristične solo akcije, za prednost od 3-0.

U 68. minutu u strelce se upisao i Irling Haland, koji je glavom matirao golaman Bešiktaša posle dobre akcije i centaršuta Šulca, a drugi gol, za petardu svog tima, upisao je 13 minuta kasnije.

Real Madrid je u bici za prvo mesto u grupi bio siguran na Santijago Bernabeu, pobedivši u derbiju Inter iz Milana sa 2-0.

Kraljevski klub u prednost je doveo evrogolom doveo Toni Kros, a ujedno je postavio i konačan rezultat prvog poluvremena. Umalo u 36. minutu drugi pogodak za Madriđane nije postigao Luka Jović, ali je lopta završila na spolnjem delu mreže. U samom finišu dve odlične prilike imao je i Rodrigo, posebno nakon lopte Kazemira na malom prostoru između dva protivnička igrača, ali rezultat je ostao nepromenjen.

Prednost je duplirao Marko Asensio u 79. minutu meča, kada je primio pas od Karvahala, namestio se na šut na granici šesnaesterca i na sjajan način pogodio, zakačivši i prečku usput.

Šahtjor je u Kijevu ispustio dva boda u trećem minutu nadoknade protiv najprijatnijeg iznenađenja u evropskim takmičenjima ove sezone Šerifa iz Tiraspola. Na kraju su remizirali 1-1.

Tim iz Donjecka je poveo na samom kraju prvog poluvremena, kada je Fernando smestio loptu u mrežu, nakon što se pre toga odbila od stative. Ipak, u nadoknadi vremena Boban Nikolov je postigao izjednačujući pogodak, tako na neki način krunišući sjajnu sezonu svog tima, koji će takmičenje nastaviti u Ligi Evrope.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE