PODRAŠČANIN PORUČIO: Evo da li će i dalje igrati za Srbiju

Srpski odbojkaš Marko Podraščanin, sa svojim timom Trentinom, bori se za titulu klupskog prvaka sveta.

U pauzi takmičenja u brazilskom Betimu, on je razgovarao za “Sportski žurnal”.

Govorio je o tome, da mu je ovo debitantski nastup na ovom takmičenju:

Baš sam o tome razmišljao pre neki dan. Po prvi put u karijeri ću se boriti za svetsku klupsku titulu. Ovde su najbolji timovi planete, sa gotovo svih kontinenata, ali je jasno da su tri tima favoriti, moj Trentino, zatim moj nekadašnji tim Lube, i verovatno prvi favorit takmičenja, Kruzeiro, inače domaćin turnira. Probaćemo da uradimo nešto, na nama je da najpre savladamo iranski Siržan, a potom da se odmerimo u grupi sa Kruzeirom. Iranci imaju nekoliko reprezentativaca, odmerili smo nedavno snage sa njima u Riminiju u Ligi nacija, kao i našeg Aleksandra Blagojevića. A Brazilci su zaista dobri, imaju igrače svetske klase, uz to su i domaćini, imaju najviše ambicije. Bilo bi dobro da ih savladamo u grupi, pa da izbegnemo Lube u polufinalu, ali prvo moramo da mislimo o Irancima, ovde nema lakih rivala. – rekao je on.

Između ostalog, osvrnuo se i na igranje za nacionalni tim:

Iskreno, nisam razmišljao o tome. Imao sam pre dve godine operaciju ahilove tetive, ta povreda me je baš mučila. Proteklo je u najboljem mogućem redu, bukvalno sam „progledao“ posle operacije. Osećam se fizički i psihički odlično, ali stvarno ne razmišljam koliko če sve još trajati. Svakako, onoliko koliko bude moglo da bude na visokom nivou. Verujte, živim za svaku utakmicu i za svaku sezonu. Imam ugovor sa Trentinom do kraja sezone, sve je dobro počelo, samo da se tako nastavi.

Potom je govorio, o prošloj sezoni, u nacionalnom timu:

Ljudi su navikli, a i mi sami igrači, da je sve sem medalje neuspeh. Malo su se promenila vremena, odbojka je mnogo napredovala, nije na tom nivou lako bilo koga pobediti. Naravno da ostaje žal najpre što se nismo kvalifikovali na finalni turnir Lige nacija, da je kao ranije išlo šest, a ne četiri reprezentacije u završnicu, bili bismo tu. Potom, ostaje žal za učinkom na Evropskom prvenstvu, ali smo se ipak plasirali među četiri najbolja tima. Odigrali smo lošije polufinale protiv Italije, iako smo tu bili favoriti i to nas je koštalo medalje. Što se reprezentacije tiče, tu sam i dalje, čuo sam se nedavno i sa predsednikom Saveza Zoranom Gajićem, čekamo izbor novog selektora. – zaključio je Podraščanin.

Klupsko prvenstvo sveta, igra se do subote, a Trentino je u grupi sa Kruzeirom i Sirjan Fuladom iz Irana.

Foto: OSSRB

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE