ISPUŠTENA POBEDA: Vapenski doneo bod Breši

Novi Beograd – Breša 11:11 (3:2, 0:2, 4:3, 4:4)

Vaterpolisti Novog Beograda, remizirali su protiv Breše, u petom kolu A grupe Lige šampiona. Srpski tim je nekoliko puta gubio i vraćao se. Imali su pred kraj i dva gola prednosti, ali je Boris Vapenski, na pet sekundi pre kraja, iskoristio igrača više, i doneo bod Italijanima. Novi Beograd, sada ima po dve pobede i poraza, uz ovaj remi.

Gosti su poveli na startu meča, golom Kristijana Presćutija. Ubrzo je Strahinja Rašović doneo izjednačenje domaćem timu. Preokret domaćinima donosi Nikola Jakšić. Nakon malo neefikasnijeg početka, kraj četvrtine bio je uzbudljiviji. Viđeno je ukupno pet golova, a Novi Beograd ima minimalno vođstvo.

Ipak, Italijani sa dva gola otvaraju drugi period, i preokreću na 4:3. Imali su priliku da povećaju na dva gola prednosti, ali je Luongo promašio kontra napad. Na kraju, sa tim se rezultatom otišlo na odmor.

Kod Breše, ističe se Presćuti sa dva gola, dok trojica igrača u Novom Beogradu, imaju po jedan pogodak na svom kontu.

I u trećoj četvrtini, Breša je nastavila da održava prednost od dva gola. Međutim, Novi Beograd je zaigrao znatno bolje, i stigao do izjednačenja.

Potom je u četvrtoj četvrtini, sa još dva gola, povećao na 9:7. Italijani su uspeli da smanje na gol zaostatka. Strahinja Rašović, vratio je dva gola vođstva, na konto Novog Beograda. Boris Vapenski, održava priključak Italijana. Završnicu meča, obeležila su isključenja, i želja Breše, da izvuče makar remi. 3

Najefikasniji u domaćem timu bio je Strahinja Rašović sa 4 gola, a Dušan Mandić je dodao 3 pogotka.

Presćuti i Vapenski sa po tri gola, predvodili su tim Breše.

U narednoj rundi, Novi Beograd, gostuje Dinamu iz Tbilisija, dok Breša čeka Olimpijakos.

Foto: VK Novi Beograd/Slobodan Sandić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fudbalski vikend za pamćenje: Ovo su pet utakmica koje se moraju naći na vašem tiketu!

Pred nama je još jedan uzbudljiv fudbalski vikend – petak, subota i nedelja rezervisani su za top lige, a...

POVEZANE OBJAVE