ČOVIĆ SUMIRAO UTISKE: U ABA korektno, zadovoljan je i što se tiče Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde, nisu uspeli da pobede Barselonu, u 15. kolu Evrolige.

Španski tim, uspeo je da izdrži nalete šampiona ABA lige, i slavi, ostavši tako lider na tabeli.

Sav dosadašnji učinak kluba sa Malog Kalemegdana, sumirao je njihov predsednik Nebojša Čović.

On je gostovao u jutarnjem programu Hepi televizije.

Što se tiče /AdmiralBet/ ABA, sasvim korektno, imali smo taj kiks protiv Igokee. Zadovoljan sam i što se tiče Evrolige, možda smo mogli da imamo neku pobedu više, ali smo i mnogo više gostovali. Drugo, imali smo i veliki peh što su nam devet igrača bili u povredama. Još uvek imamo Vajta, Dobrića, nikako da se stabilizujemo i da imamo sve igrače na okupu. – rekao je on.

Potom je govorio i o Evroligi:

Sezona je izuzetno teška, teško je igrati Evroligu. Poređenje Evrolige sa nekim drugim evropskim takmičenjima je nebo i zemlja. I nivo košarke u Evrokupu je opao. To nije Evroliga. A zamislite šta znači da za nedelju dana odigraš četiri utakmice, ili na primer igraš u Baru, pa putuješ u Monako, pa Španija. Nemamo mi ni svoj avion… A ovde imamo stalni pritisak da  moramo da budemo prvi. Mi ne možemo da budemo prvi sa… Pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat i u Evroligi. Sinoć smo igrali protiv Barselone, protiv nekoga ko ima budžet od 30 miliona, što je za nas misaona imenica. Ali, nigde se nismo obrukali. Maltene je i sinoć bilo na jednu loptu.

Neizbežna tema, bili su i predstojeći izbori u košarkaškom klubu:

Svi koji misle da mogu bolje, otvorena su im vrata, kao i onima koji bi da pomognu. Mi smo samo udruženje građana, nismo privatni, nismo vlasnici mulitinacionalne kompanije, nijedne firme, udruženje građana smo i građanima polažemo račune. I zahvaljujemo se na pomoći države. – zaključio je Čović.

Naredni meč, Crvena zvezda igra u 16. kolu Evrolige, protiv Bajerna u hali “Aleksandar Nikolić”.

Taj meč, na programu je u petak od 20:45.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Boltauzera, Amerikanac oštro po Slovencu

Košarkašku javnost uzburkala je vest prema kojoj se poznati slovenački sudija Matej Boltauzer tereti za krađu na beogradskom aerodromu. U...

POVEZANE OBJAVE