OGLASIO SE PLAVŠIĆ: Sve će doći na svoje mesto

Srpski fudbaler Srđan Plavšić, navukao je bes navijača praške Sparte, kada je prešao u gradskog rivala Slaviju.

On je za Butasport, govorio o prilagođavanju u novom timu, i ambicijama u Evropi.

Moram da kažem da nije baš sve krenulo kako sam očekivao. Prošao sam pripreme sa ekipom, bio među trojicom najspremnihih igrača u timu, stvarno sam se osećao super, poečo sam kao starter prve dve utakmice u prvenstvu, obe smo pobedili, i igrao sam dobro… Onda je došao dvomeč sa Ferencvarošem za Ligu šampiona, i u drugoj utakmici kod nas u Pragu me je povredio Ćivić, bivši saigrač iz Sparte… Uleteo mi je kližeći na pola terena i povredio sam zglob. Dve nedelje sam išao na štakama, i oporavljao se skoro dva meseca…Propustio sam više od pola utakmica, i to je uticalo najviše na moju minutažu… Ekipa se namestila, rezultati su tu, i nije lako da nekog izbacite iz tima, kada je sve dobro i kada se pobeđuje. Trener često priča sa mnom, zadovoljan je kako radim i veruje u mene, imamo neki dogovor, da dobijem specijalan plan sada na pauzi, i da budem 100% spreman za proleće, tako da ne brinem se, tek sam pola godine u klubu, i svojim radom, znam da će sve doći na svoje mesto. – rekao je on.

Govorio je o reakciji navijača Slavije, obzirom da je došao direktno iz pomenute Sparte:

Mogu da kažem da je klub jako lepo organizovan, na igraču je samo da misli na fudbal, a za sve ostalo mimo toga, postoje ljudi koji sve završavaju za tebe. Navijači su super, prave dobro atmosferu i u svakom trenutku pruzaju podršku ekipi, prihvatili su me super, s obzirom da sam dosao iz najvećeg rivala Sparte. Ali znaju da za četiri godine, nikada ništa ružno nisam rekao za njih kao klub, navijače, uvek sa poštovanjem sam pričao o Slaviji, verovatno su to prepoznali, plus moju borbu na terenu svaki minut koji uđem. Nadam se da ću na proleće moći da im se odužim i golovima i asistencijama, i da ćemo se zajedno radovati uspesima Slavije.

Plavšić je govorio i o turskom Fenerbahčeu, koji je rival Slaviji, u šesnaestini finala Lige konferencija.

Moram da kažem da smo svi u klubu pre žreba želeli da izvučemo Fener. Trener Trpisovski naviše. Znali smo da već u toj fazi nema lakog protivnika, i onda smo hteli svi Fener, jer znamo kakvu atmosferu prave njihovi navijači, a isto tako jer se Slavija sa većinom tih protivnika sastajala, koje smo mogli da izvučemo, tako da smo svi srećni i zadovoljni žrebom.– zaključio je Plavšić.

Za slaviju je odigrao 17 mečeva do sada, i upisao samo dve asistencije.

Podsetimo, njegov bivši klub Sparta, igraće u šesnaestini finala Lige konferencija, protiv Partizana.

Pre angažmana u Češkoj, nastupao je za ČSK, Spartak iz Subotice, i Crvenu zvezdu, odakle je otišao u Prag.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milutinov se ne obazire na zvižduke: Hvala Partizanu!

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Partizan, a srpski reprezentativac Nikola Milutinov je bio uz grčki tim ali nije igrao...

POVEZANE OBJAVE