VELIKA ČAST ZA ĐOKOVIĆA: Možete slati pisma sa njegovim likom

Srpski teniser Novak Đoković, dobio je još jedno u nizu, od mnogobrojnih priznanja u svojoj karijeri.

Naime, Pošta Srbije, predstavila je posebno izdanje poštanskih markica.

Nosiće naziv: “Tenis: Novak Đoković, prvi reket sveta”.

Ovo je prvi put, da se na poštanskoj markici, nađe jedan sportista, što je Đoković svakako zaslužio.

Za Poštu Srbije je čast da u godini koja je najznačajnija za karijeru Novaka Đokovića, predstavi filatelističko izdanje posvećeno našem najboljem sportisti svih vremena. Pošta kao nacionalna institucija na ovaj prigodan način odaje priznanje i zahvalnost države Novaku Đokoviću za njegova sportska postignuća i sve što svojim javnim i humanitarnim radom čini za dobrobit građana naše zemlje i njen ugled u svetu. Pored toga, zajedničkim radom, idejama i zalaganjem nastojaćemo da na svim poljima doprinesemo boljem životu svih naših građana. – rekao je na svečanosti, v. d. direktora Pošta Srbije, Zoran Đorđević.

Na ovim markicama, prikazani su svi najznačajniji uspesi srpskog asa.

Glavni tvorac ovih markica je Boban Savić, a sam Đoković, izrazio je zahvalnost za ovakvu počast:

Hvala Pošti Srbije na ovoj inicijativi koju sam doživeo i kao nastojanje da se oživi tradicija pisanja pisama i razglednica i drago mi je da mogu da pružim svoj doprinos tome. Naša Fondacija svakodnevno dobija mnogo pisama od dece i njihovih nastavnika širom Srbije, kojima je potrebna pomoć i podrška u ranom razvoju i obrazovanju. Mi želimo, i tome smo svakodnevno posvećeni, da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup vrtiću i uslove da sanjaju i ostvaruju svoje snove. Zajedno ćemo se truditi da što pre dođemo do rezultata, a drago nam je što nam se u tome pridružuje sve veći broj partnera, uključujući i Poštu Srbije. – rekao je najbolji teniser sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Teško mu pao poraz: Majk Džejms u suzama (VIDEO)

Jednom od najboljih košarkaša Evrope, Majku Džejmsu teško je pao poraz od Fenerbahčea u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Majk je postigao...

POVEZANE OBJAVE