Evrokup: Veneciji dovoljna poslednja četvrtina za pobedu u Grčkoj

Košarkaši Venecije savladali su na gostujućem terenu, u 8. kolu grupe B Evrokupa, Promiteas sa 78-68.

Iako je na kraju italijasnki tim ubedljivo dobio utakmicu, nije delovalo da će biti tako dok utakmica nije počela da se približava kraju.

Čitavo prvo poluvreme domaći su imali prednost, ali ona nije prelazila preko 6 poena razlike, na početku drugog perioda (18-12), nakon oba pogođena slobodna bacanja Kendrika Reja.

Treći period je imao dva potpuno različita lica. Prvo su domaći stigli do +11 (41-30), nakon dva poena i pogođenog slobodnog bacanja Agravanisa. Tada su se razigrali gosti i, nakon trojke Valerija Mecole, na oko dva i po minuta do kraja deonice, prešli po prvi put u vođstvo (48-46).

Od tada je utakmica proticala u egalu, sve do rezultata 62-61 za domaće, kada su gosti napravili neverovatnu seriju od 15-0, posle koje više nije bilo povratka.

Zanimljivo je da su trojica najefikasnijih igrača došla iz poraženog tima. Grant je bio blizu dabl-dabl učinka sa 19 poena i 8 skokova, Rej je uz 17 poena zabeležio i 6 skokova i 3 asistencije, dok je iskusni Dimitris Agravanis dostigao dabl-dabl sa 14 poena i 10 skokova, uz 2 asistencije.

U pobedničkom sastavu najbolji su bili Majkl Bramos (3 skoka, 1 asistencija) , Viktor Sanders (po 2 skoka i asistencije) i posebno Mičel Vet (dabl-dabl sa 12 skokova, a imao je i 3 asistencije) sa po 13 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE