MENJA DRES: Srbija dobija pojačanje u kajaku

Nekadašnji član kajak reprezentacije BiH, Darko Savić, pokušaće da se izbori za mesto u nacionalnom timu Srbije.

Već osam godina ima naše državljanstvo, a povod za ovakav potez je, uvrštavanje discipline ekstremni kajak u program OI u Parizu.

U karijeri sam prošao sve. Sada se otvorila prilika da se takmičim u novoj disciplini. Trke se voze na stazama na kojim sam ja već nastupao u slalom disciplini, a ovo je kombinacije i spusta i slaloma. Smatram da imam šta da pokažem. Kao Banjalučanin mogu da kažem da je Vrbas idealan za trening, a smatram da uz saradnju sa Kajakaškim savezom Srbije mogu da pomerim sopstvene granice. Nadam se i sjajnim rezultatima. Godinama treniram i družim se sa skoro svim reprezentativcima Srbije u svim disciplinama i za mene je Srbija druga domovina. Znam kako funkcioniše srpska kajakaška porodica i veoma se radujem što ću sada biti deo to tima. Možda upravo i zbog toga osećam da mi je motivacija na nekom višem nivou nego do sada. – rekao je on.

Predsednik krovne organizacije srpskog kajaka Mirko Nišović, zadovoljan je njegovom odlukom:

Dolaskom Savića pokušaćemo da napravimo iskorak u ekstremnom slalomu, koji je nova disciplini koja nas očekuje u Parizu 2024 godine. Darko je iskusan takmičar, a ima i želje i volje da se oproba u novoj disciplini i meni je drago što možemo da mu izađemo u susret. Bitan je i podatak što je Darko iz Republike Srpske i nekako je najnormalnije da dođe da vesla za reprezentaciju Srbije, a mi ćemo mu pružiti podršku kako bi mogao da napreduje, a bilo bi odlično kada bismo i u divljim vodama imali predstavnike na Olimpijskim igrama, prvi put od nestanka bivše Jugoslavije. – zaključio je on.

Foto: Kajakaški savez Srbije

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VANREDNA KONFERENCIJA: Predsednik Partizana se obraća novinarima

Košarkaški klub Partizan obavestio je medije da će se prednik kluba Ostoja Mijailović obratiti medijima danas od 15 časova. U...

POVEZANE OBJAVE