EL: Uniks lako sa šampionom

Košarkaši Uniksa iz Kazanja pobedili su na svom parketu aktuelton šampiona Anadolu Efes, u 18. kolu Evrolige, sa 75-67.

Na ovoj utakmici Vasilije Micić nije igrao, dok je Filip Petrušev proveo samo 29 sekundi u igri za gostujući tim.

U ovom ne tako efikasnom meču, sa mnogo promašenih šuteva, ruski tim je vodio od samog početka. Zanimljivo je da je najubedljivija prednost ostvarena na samom početku utakmice, furioznom serijom za 17-0 domaćih.

Ipak, šampion se nije predavao, do kraja prve deonice već je bilo -7 (24-17), u jednom trenutku drugog perioda utakmicu su gotovo doveli u egal (33-32), ali nijednom nisu uspeli ni da izjednače.

Međutim, sve do početka poslednjeg kvartala (59-49), posle poena Marka Spisua, zaostatak su držali na jedocifrenom broju. Utakmica se u takvom ritmu i završila, gde su gosti uspeli samo da se spuste na 6 poena razlike do kraja utakmice.

Najefikasniji na utakmici bio je Džon Braun iz Uniksa sa 20 poena, na šta je dodao i 3 skoka i 2 asistencije. Sa druge strane, Šejn Larkin je bio na skok od dabl-dabla, sa 17 poena, 9 skokova i 4 asistencije. Odličan je bio i Brajan Danston sa 15 upisanih poena i 8 skokova.

U narednom kolu bi Uniks trebalo da gostuje Real Madridu, a Efes da dočeka Bajern.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević nakon plasmana u finale: Pohvala za navijače, Partizanu mnogo sreće u nastavku sezone

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan na svom stadionu rezultatom 2:0 i plasirali se u finale Kupa Srbije gde...

POVEZANE OBJAVE