KATAI NAOŠTREN: Biće ovo zanimljivo proleće

Fudbaleri Crvene zvezde, osvojili su prošle sezone duplu krunu.

Osim toga, postigli su najveći uspeh u Evropi posle 30 godina, i titule iz Barija.

Prošlu sezonu, sumirao je za Srbija Danas, jedan od najboljih pojedinaca crveno belih, Aleksandar Katai.

Smatram da je 2021. godina bila sjajna i za mene i za Crvenu zvezdu. Što se kluba tiče, dupla kruna, ponovo grupna faza Lige Evrope i plasman u osminu finala. Veliki je to rezultat, sigurno najveći kontinentalni uspeh još od 1991. godine. Uz sve to, mnogo utakmica koje će se dugo pamtiti, pogotovo ona u Portugalu protiv Brage. Utisak je da smo definitivno ispisali istoriju. Lično, zadovoljan sam svojim igrama i time što doprinosim uspesima koje klub postiže. Rezultati u Ligi Evrope su i više nego sjajni. Mislim da pomeramo granice što se tiče srpskog fudbala. Naravno, svaki fudbaler želi da igra Ligu šampiona, pogotovo u svom klubu. Verujem da će mi se i to ostvariti. – rekao je on.

Potom se Katai osvrnuo i na očekivanja u narednom periodu:

Nastojimo da se iz meča u meč podižemo i pružamo što bolje partije. Ciljevi su jasni, želimo odbranu duple krune i što bolji rezultat u Evropi. Da bi to ostvarili, moramo prvo da se odmorimo, a onda i dobro spremimo. Biće ovo zanimljivo proleće. Pritisak u Zvezdi uvek postoji. Kakvo god da je stanje na tabeli, očekuje se da pobeđujemo i mi razumemo to, slažemo se i neki od nas koji su već dugo u Zvezdi su se i navikli na to. Sezona jeste drugačija u odnosu na prethodne, ali naši ciljevi se nisu promenili. – zaključio je Katai.

Zvezda će u derbiju nastavka šampionata Srbije, 12. Februara dočekati ekipu Čukaričkog.

Foto: FK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizanu preti žestoka kazna zbog protesta na derbiju!

Fudbalskom klubu Partizan preti oštra kazna zbog kašnjena početka meča sa Crvenom zvezdom u Kupu Srbije. Disciplinska i etička komisija...

POVEZANE OBJAVE