ATP KUP: Lajović bez iznenađenja, Rud doneo izjednačenje Norveškoj

Dušan Lajović – Kasper Rud 0:2 (3:6, 5:7 )

Srpski teniser Dušan Lajović, nije uspeo da timu Srbije donese pobedu, u duelu sa Norveškom. Od njega je bio bolji osmi teniser sveta, Kasper Rud. Dubl meč, odlučiće ukupnog pobednika duela.

Već u prvom svom servis gemu, Lajović se susreo sa dve brejk lopte rivala. Međutim, uspeo je da izdrži pritisak i izjednači na 1:1. Potom se igralo izjednačeno. U sedmom gemu, naš teniser je imao dve brejk prilike, ali ih nije iskoristio. Potom je Rud imao tri prilike za brejk, i odmah iskoristio prvu, povevši sa 5:3. Ispostaviće se, to je bio prelomni trenutak prvog dela igre.

Već na početku narednog, Rud je imao brejk loptu, koju koristi. Ubrzo je stigao do početne prednosti od 2:0. Uspeo je Lajović da se u osmom gemu vrati u meč, i izjednači na 4:4. Međutim, Rud je odmah uzvratio novim brejkom, servirajući posle za meč. U festivalu brejkova, Lajović stiže do 5:5, i uvodi drugi set u neizvesnu završnicu.

Ipak, Rud je napravio još jedan brejk, što je bilo dovoljno za izjednačenje u ovom meču.

Naredni duel, igraće dublovi. Trebalo bi da se sastanu Kasper Rud i Viktor Đurasović protiv Mateja Sabanova i Nikole Ćaćića.

To je podložno promeni, obzirom da je Rud upravo završio svoj singl meč.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pomeraju se utakmice 33. kola Superlige!

Tokom uskršnjih praznika neće se igrati fudbal u Superligi. Umesto toga, 33. kolo elitnog domaćeg takmičenja počeće tri dana...

POVEZANE OBJAVE