Novi skup podrške: “Novak je u uslovima koji nisu ni za zatvor”

Porodica najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića danas se ponovo okupile ispred Skupštine grada u Beogradu kako bi pružila podršku Novaku koji se nalazi imigracionom pritvoru.

Dragi prijatelji, pružate nam veliku podršku, šaljemo je Novaku. Sada nam je podrška najbitnija, nema nas mnogo, ali smo jaki. Novak je odlučio da istera pravdu, nije ništa kriv. Uradio je sve po pravilima. Oni su ga zatvorili, ne daju mu čak ni doručak. Ima ručak i večeru, za doručak nema ništa, istakla je Novakova majka Dijana Đoković te dodala:

Pričam vam šta mi je on rekao. I u zatvoru imaju tri obroka dnevno i da izađu napolje. Nema ni prozor normalan, da gleda na park, nego gleda u zid. To nisu humani uslovi. Hvala svima na svetu, u Melburnu, Čačku, Vrnjačkoj Banji, svima. Idemo dalje, nadam se da ćemo pobediti.

Otac Srđan Đoković ne može da se pomiri sa situacijom u kojoj se našao njegov sin.

Najboljem dečku na svetu ovo rade! Devet puta je osvojio taj njihov Australijan open. Nikakvo poštovanje nemaju prema njemu. To se dešava jer smo mi samo mali deo sveta, ali ponosni smo. Ne mogu nas slomiti. Novak je personifikacija slobode, svega ljudskog što jedan čovek sadrzi u sebi. Sram ih bilo! Ne narod, već političare. Političari kažu da ako sud odluči da igra, oni opet mogu da ga uhapse i navode da je to po njihovom zakonu Komonvelta kom pripada i Australija. Da li smo mi životinje? Šta smo mi? Ljudi! Te borbe između federalne i pokrajinske vlade i teniskog saveza nas ne zanimaju, kazao je on.

Brat Đorđe je rekao da veruje da će njegov brat iz ove borbe izaći kao pobednik.

Neka ceo svet čuje istinu! Nadamo se da je sud nezavisan i da će Novak da izađe kao pobednik i slobodan čovek. Hvala svima širom sveta. Danas su se u Melburnu skupili ljudi, pokazali su veliku ljubav prema njemu, želimo da mu pošaljemo zahvalnost i ljubav, verujemo u njega i naš moral. Niko nije jači od svih nas! Neka ga uskoro vidimo na teniskom terenu. Novak ima samo ručak i večeru, nema doručak. To nisu ljudski i humani uslovi. To mi je Novak lično rekao. Tamo nisu uslovi ni za zatvor, rekao je Đorđe.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zasluženo: Kampaco je MVP (VIDEO)

Košarkaš Real Madrida Fakundo Kampaco je najkorisniji igrač drugih utakmica četvrtfinala plej-ofa Evrolige. Real Madrid je pobedio Baskoniju sa 101:90...

POVEZANE OBJAVE