Degenek: Zbog Zvezde sam odbio 9.600.000 evra!

Nakon raskida saradnje sa Crvenom zvezdom Miloš Degenek je dao izjavu za Mocart sport u kojoj je pričao o crveno-belima, treneru Stankoviću ali i ponudama koje je dobijao dok je bio u klubu sa “Marakane”.

Vidi, posle svega što sam doživeo i preživeo na Marakani mogu da budem jako zadovoljan. Kada sam se vratio u klub leta 2019. godine ušli smo u Ligu šampiona. Igrao sam najkvalitetnije takmičenje, osvajao titule, stigao do duple krune, na kraju se i sada plasirao u osminu finala Liga Evrope. Sve uspeh do uspeha, rekao je Degenek za navedeni portal.

On je prethodnog leta konkretnu ponudu iz Singapura, od Lajon Siti Sejlorsa koji je želeo Crvenoj zvezdi da plati obeštećenje od 1.200.000 evra.

U tom periodu supruga Aleksandra je bila trudna. Želeo sam da se porodi u normalnoj sredini, gde će biti najbolje i porodici i detetu. Morao sam tako da rezonujem kao otac. Nisam smeo i mogao da se vodim samo materijalnim stvarima. Nikada to nisam radio u životu. Da jesam ne bih se vratio u Crvenu zvezdu leta 2019. godine. Tada sam imao poziv iz Kine da potpišem trogodišnji ugovor za godišnju platu od 3.200.000 evra. Pa sad ti izračunaj koliko sam novca mogao da zaradim! Uvek sam se trudio da idem tamo gde smatram da će biti bolje i meni i porodici. Da li je posle odbijanja ponude iz Singapura počeo da mi se menja status? To ćeš morati da pitaš nekog drugog, stručnijeg, kazao je on.

Dejan Stanković i Miloš Degenek imali su promenjiv odnos.

Nikada nismo imali problem na ličnom nivou. Bilo je i dobrih i loših momenata, ali to je normalno u svakom klubu. Ako sam nešto rekao ili uradio pogrešno, to sigurno nije bilo zlonamerno. Isto tako i sa Misterove strane. Izuzetno ga cenim kao veliku legendu Crvene zvezde, kao igrača i trenera. Uveren sam da će napraviti dobru karijeru kao trener. Želim mu sve najbolje!

Ljubav prema crveno-belom dresu dokazao je i tako što je oprostio ozbiljnu cifru kada je reč o dugovanjima. Samo na osnovu “lojaliti bonusa”, koji mu je pripadao posle svakog 1. septembra, on je imao zagarantovanih 400.000 evra.

Ne bih o cifri koju sam oprostio. Klub i ja smo se o svemu dogovorili iza zatvorenih vrata. Ljudi iz Zvezde su bili džentlmenski raspoloženi, delovali su profesionalno. Opet, kada bih ja pričao o novcu koji sam oprostio, to bi značilo da ne cenim sebe dovoljno. Ljudski smo se rastali, rekao je Degenek.

On je za kraj poručio da veruje da će Zvezda osvojiti petu uzastopnu titulu.

Verujem da će osvojiti petu uzastopnu titulu, to je najvažnije, potom i igrati u Ligi šampiona

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RASPRODAJA U NAJAVI: Leverkuzen za 60 miliona ostaje bez važnog igrača, tri premijerligaša stala u red?

Fudbaleri Bajer Leverkuzena ove sezone su nadomak triple krune. Bundesligu su osvojili, a pokušaće da je završe bez poraza. U...

POVEZANE OBJAVE