VRLO HRABRO: Rašović doneo bod Novom Beogradu

Barseloneta – Novi Beograd 12:12 (0:1, 5:4, 3:2, 4:5)

Vaterpolisti Novog Beograda, remizirali su na gostovanju Barseloneti, u sedmom kolu A grupe Lige šampiona. Dobro su počeli meč, ali su potom Španci održavali prednost do samog kraja. Ključne pogotke, postizao je izuzetni Strahinja Rašović. Ovo je veliki korak ka završnom turniru srpskog tima.

Početni minuti protiču bez pogodaka. Španci su imali već četiri šuta, ali nisu bili precizni. Ipak, prvi gol viđen je tek u 7 minutu prve četvrtine, kada je Draško Gogov iskoristio situaciju sa igračem više, i doneo vođstvo Novom Beogradu. Sa minimalnim rezultatom u korist srpskog tima, završila se prva četvrtina.

Na početku drugog perioda, španci su izjednačili. Međutim, golovima Vlahopulosa i Vučinića, beogradski tim stiče osetnije vođstvo. Ortega je smanjio na 3:2, ali je ova četvrtina već mnogo efikasnija u odnosu na startnih osam minuta. Nije dugo trajala prednost Novobeograđana, pošto je Munariz brzo doneo izjednačenje. U tom ritmu je i nastavljen meč. Na poluvreme se otišlo sa 5:5.

Duško Pjetlović je vratio prednost Novom Beogradu, na početku treće četvrtine. Ipak, igralo se gol za gol, a Španci su u poslednji period ušli sa pogotkom viška. Kasnije su stekli tri pogotka prednosti, na početku poslednjeg perioda, zahvaljujući Domingezu i Ortegi. Dušan Mandić je uspeo da smanji na 10:8. Pomenuti Ortega, odbio je nalet srpske ekipe.

Neizvesnost je u poslednji period uneo Strahinja Rašović, koji svojim golovima, održava zaostatak od jednog gola tima sa Novog Beograda. Na 27 sekundi do kraja, on je pogodio za izjednačenje. Pre toga je zbog tri lične greške, isključen Martin Famera. Na kraju, ostalo je nerešeno.

Najefikasniji u Barseloneti bio je raspucani Ortega sa 5 golova i samo jednim promašajem. Suribas i Munariz, imali su po dva gola.

Ekipu Novog Beograda je predvodio pomenuti Rašović sa 5 pogodaka. Tri je imao Dušan Mandić, a pogodak manje Vlahopulos.

U narednoj rundi za dve nedelje, ova dva tima, zameniće domaćinstva.

Foto: Ilustracija/VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE