NE GOTIVI NOVAKA, ALI GA RAZUME: Ovo su tužne vesti, njegova karijera je u pitanju

Novaku Đokoviću biće onemogućeno igranje na Australijan openu i biće deportovan iz Australije, kako je odlučio Federalni sud Australije. Ovim povodom oglasio se i bivši švedski teniser i voditelj na Eurosportu Mats Vilander, poznat po ne baš prijatnim izjavama o srpskom teniseru.

Iznenađen sam i šokiran. Pomalo i iscrpljen, jer slušamo o tome već sedmicu dana. Odajem Novaku priznanje jer je pokušao sve, iako smo znali da postoji mogućnost da se ovo desi. Ovo su tužne vesti, rekao je Vilander.

Ipak, smatra da je odluka na mestu.

Mislim da jeste jer su milioni ljudi umrli od kovida širom sveta, a Australija je bila u potpunom ‘lokdaunu’ većinu vremena. Australijanci su propatili i mentalno i fizički, rekao je Vilander.

On je istakao i čudnu prognozu i da su velike šanse da će Novak, Federer i Nadal ostati na po 20 gren slem titula.

Sudija mora da shvati da je možda promenio istoriju našeg sporta, ali šta da se radi… Ne mogu da zamislim u kakvom je stanju sada Novak, ovo je njegov najuspešniji turnir, želeo je da se bori za 21. grend slem, imao bi veliku šansu da nadmaši Rodžera i Rafu. Po mom mišljenju, velika je šansa da će sva trojica završiti karijere sa 20 titula, što bi bilo sjajno, izjavio je Vilander.

Voditelj Eurosporta smatra i da će Novak nastaviti da se bori, ali da će ga situacija sa imunizacijom sputati.

Verujem da ostali igrači misle da mogu da pobede Novaka. Ali istovremeno, on je borac. Odlazi kući, treniraće, spremiće se za turnire. Veliko je pitanje hoće li moći da putuje? Da li će se vakcinisati? Njegova karijera je u pitanju i moraće da uradi nešto što možda ne želi, zaključio je Šveđanin.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE