ČOVIĆ O NOLETU: Treba ga pustiti da se odmori

Srpski teniser Novak Đoković, vratio se u Beograd, nakon što je deportovan iz Australije.

Nižu se reakcije na odluku australijskog ministra za imigraciju Aleksa Hoka.

Sada je svoj glas digao i predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović:

Moram prvo da kažem da je svo ovo velika škola i veliko iskustvo za Novaka i da, po naški rečeno da tako kažem, “kapa dole” jer je pokazao da je čovek od integriteta. To ne bih mogao da kažem za mnoge druge sportiste koji su se utrkivali da se slikaju sa njim, a sad ih nisam nešto primetio da su mu dali javnu podršku. – rekao je on za Telegraf.

Potom se dopunio:

Ono što moram da primetim jeste da smo svi upali u neku vrstu kolektivne psihoze. Prvo, Novak nije otišao u Australiju na splavu. Dobio je poziv od Australijan opena, zadovoljio je određene uslove, njihove medicinske komisije su to pogledale i dali su mu vizu. Posle toga ulazimo u ceo scenario i danas kada sam ponovo analizirao dokumentaciju primetio sam jednu neobičnu stvar. Ona jeste bila u našim medijima, ali kada analitički pogledate najava svega ovoga što se desilo Novaku se dogodila od strane Tonija Nadala, strica Rafaela Nadala, koji je on to opisao u kolumni koju redovno piše za španski list “El Pais.” On je tada naveo interesantan rečnik… Mislio je da će “Srbin” odustati, da “Balkancu” neće biti dozvoljeno, što pokazuje kakvo oni razmišljanje imaju o nama. A kda na to dodate ono što je tužilac rekao, da mi nemamo dovoljnu stopu vakcine, onda na neki način možete da zaključite da nas smatraju ljudima nižeg reda. To važi za ceo Balkan.

Na kraju, on je rekao:

Da se razumemo, ja nisam antivakser. Ne mislim ni da je Novak antivakser. Ipak, napravljeno je kolektivno ludilo po sistemu da svako ko uđe u zaštitu i razume ovo na drugi način šta se dogodilo Novaku bude proglašavan antivakserom. Ja nisam ni za kakav lokdaun, a što se tiče vakcine njena delotvornost postoji. Kao i neke kontroverze oko nje. Ta Australija, gde je vakcinisano oko 95 odsto ljudi, beleži svaki dan novih zaraženih 170.000. Vakcinacija ne sme da bude na silu i pod represijom osim ako se ne radi o velikom profitu. Ponavljam još jednom, Novaku svaka čast! On je simbol slobodnog sveta i sada ga treba pustiti da se odmori i dobro razmisli o narednim koracima.

Australijan open počeo je danas, a naši teniseri, imali su polovičan učinak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE