ĐERONA POSLE KRAHA: Treba nam više iskustva

Rukometaši Srbije, nisu uspeli da se plasiraju u glavnu rundu Evropskog prvenstva.

Kasnim proigravanjem, uspeli su samo da ublaže poraz od olimpijskog prvaka Francuske (29:25).

Nakon utakmice, svoje utiske je izneo selektor Toni Đerona:

Utakmica je za samo minut. Nakon tri odbrane Žerarda, primili smo tri gola. Pokušali smo da igramo i sa igračem golmanom. Pokušali smo da nađemo rešenja za igru unutar šest metara, ali on je izvanredno branio, čak devet puta u prvom poluvremenu. Tim se tada raspao. Pokušali smo da se vratimo u drugom poluvremenu, da pokažemo ljudima kako želimo nastaviti sa borbom. Pokazali su zašto su Olimpijski šampioni. Moramo da nastavimo sa radom, i nadam se da nas u narednim aktivnostima, kovid neće ubiti kao ovog puta.

Posle analize meča, osvrnuo se na učešće Srbije:

Bilo je dobro iskustvo. Treba nam više toga, kao što smo pokazali danas. U našem timu, samo su sedmorica igrača igral evropska takmičenja sa svojim klubovima. Ovo nije dovoljno, moramo raditi mnogo više. Trebalo je da igramo više mečeva, ali pripreme su nam otežane zbog haotične situacije sa korona virusom. Nisu problem igrači koji su pošli sa nama, nismo imali dovoljno vremena da radimo sa njima.

Poznato je da iz ove grupe idu dalje Francuska i Hrvatska.

Do sada je poznato da će im u glavnoj rundi, protivnici biti Crna Gora i Danska, dok se čeka rasplet u B grupi.

Tamo se za ta dva mesta bore Island, Mađarska i Holandija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE