PERUNIČIĆ POSLE ISPADANJA: Ako dovodimo stranog trenera, treba da imamo jasnu strategiju šta želimo

Rukometaši Srbije, završili su učešće na Evropskom prvenstvu, porazom od Francuske (29:25).

Uspeli su Orlovi, samo da spreče veću razliku u korist Olimpijskog šampiona, serijom u finišu utakmice.

O tome, i stranom treneru na klupi, za “Meridian” je govorio nekadašnji selektor, Nenad Peruničić:

-Kao neko ko je učestvovao u selektiranju i neko ko je vodio te momke mogu da kažem da utakmica protiv Ukrajine nije merilo. Realno gledajući Hrvatska nikada nije bila slabija, uz dužno poštovanje ali je tako. Bio je trenutak da ih dobijemo, ali su oni pokazali stav i drugačiju energiju iako su uveli mlade igrače. Protiv Francuske nismo imali šanse. – rekao je on.

Potom je pričao o stilu igre, i selektoru Toniju Đeroni:

Uz dužno poštovanje svih, ali bekovske pozicije nose glavnu težinu. Tu je reč o kreaciji o probijanju odbrane šutem sa spolja. Sigurni je da bi sa Nenadićem i Đorđićem bilo drugačije, ali ne možemo da tvrdimo da bismo prošli grupu. Toni Đerona je moj veliki prijatelj i ima moju punu podršku, ali moram da pitam da kakav bi tretman imao naš trener da je ostvario ovakav rezulat na EP? Ako dovodimo stranog trenera onda treba da imamo jasnu strategiju šta želimo. Da li su to medalje ili nešto bolji plasman na velikim takmičenjima? Ne možemo da pravimo neku euforiju na svega dve dobre odigrane utakmice, fali nam kontinuitet.

Na kraju, on je ostavio mogućnost da se tim podmladi, ali i da se vrate iskusniji igrači.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

FSS DONEO ODLUKU: Partizan i Zvezda dobili licencu za Evropu, ali jedan klub još uvek nije

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbijedodelila je licence za takmičenja u organizaciji UEFA Crvenoj zvezdi, Partizanu, TSC-u, Čukaričkom,...

POVEZANE OBJAVE