SENZACIJA NA AUSTRALIJAN OPENU: Čilić bolji od Rusa!

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u osminu finala Australijan opena pobedom nad 5. nosiocem Rusom Andrejom Rubljevim sa 3-1, po setovima 7-5, 7-6 (7-3), 3-6, 6-3.

Hrvatski teniser je prvi napravio brejk u trećem gemu meča, koji je materijaloizovao i poveo sa 3-1, međutim Rus je uzvratio u sedmom, a potom i izjednačio na 4-4. Zatim nije bilo brejk-prilika sve do poslednjeg gema u setu, kada je nekadašnji finalista prvog gren slema novim brejkom poveo sa 1-0 u setovima.

U drugom setu su oba tenisera držala svoje servise i nije bilo brejk-lopti, pa se ušlo u tajbrejk, u kom je Čilić imao dva mini-brejka više za vođstvo od 2-0.

Činilo se da će se meč završiti u tri seta, kada je nekada treći teniser sveta poveo sa 2-1 uz brejk, međutim proigrao je 6. teniser sveta i uzvratio istom merom u šestom i osmom gemu, pa je smanjio zaostatak.

U odlučujućem setu je 27. teniser sveta iskoristio jedinu brejk šansu u ovom delu meča, kada je poveo sa 3-1, a kasnije i došao do pobede.

Čilićev najveći uspeh na Australijan Openu bilo je finale 2018. godine, kada je u finalu poražen od Rodžera Federera.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE