AO: Nadal posle drame do polufinala

Jedan od najboljih tenisera sveta Rafael Nadal plasirao se u polufinale Australijan Opena. On je pobedio Denisa Šapovalova sa 3:2 po setovima 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Duel ova dva tenisera trajao je više od četiri sata, a Španac je otporŠapovalova koji je uspeo da se vrati posle prva dva izgubljena seta, slomio tek odlučujućem periodu igre.

Nadal je dominirao u prva dva seta i gotovo da protivnik nije imao šansu. Gotovo svi su bili sigurni na ubedljivu pobedu Nadala, ali je Šapovalov uspeo potpuno da se vrati u meč. Kanadski teniser dolazi do brejka u samoj završnici i osvaja set sa 6:4. Šapovalov je opet igrao sjanjno i ponovo uzima jedan brejk u setu, koji sa 6:3 osvaja četvrti set i izjednačuje na 2:2.  

Ali u poslednjem setu Nadal pravi rani brejk, gde ubrzo dolazi do prednosti od 2:0.  Uprkos pokušajima Šapovalova da se vrati u set, sjajni Nadal je uspešno odbijao nalete, odbranio prednost i upisao pobedu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE