EVROLIGA: Bajern slavio u gostima uz zapažen učinak Jaramaza, dabl-dabl Tavaresa

U današnjim utakmicama Evrolige, u mečevima koji su ranije trebali da budu odigrani, ali su odloženi, na domaćem terenu su slavili Real Madrid i Makabi, dok je Bajern iz Minhena pobedio na gostujućem parketu.

Makabi je na svom parketu bio bolji od Albe iz Berlina, u utakmici 20. kola, sa 87-78.

Čitava prva četvrtina bila je neizvesna, uz blagu predost gostiju tokom većeg dela, ali je Ponos Izraela već u drugoj deonici preuzeo primat i vodio na poluvremenu sa 8 poena prednosti (47-39).

Kada je Makabi u trećem periodu stigao do maksimalnih +17 posle slobodnih bacanja Džona Dibartolomea, više nije bilo povratka za Berlince, koji su uspeli samo da umanje zaostatak.

Najbolji na utakmici bio je Maodo Lo u dresu Albe i Skoti Vilbekin u Makabiju sa po 18 poena.

Real Madrid je lako savladao Uniks iz Kazanja u svom Vizink centru, u utakmici 19. kola, sa 85-68.

Nakon smenjivanja u vođstvu u prvoj četvrtini, Real ju je dobio sa 21-14. Do +10 su stigli već početkom druge deonice (24-14) slobodnim bacanjem Valtere Tavaresa. Na poluvremenu je Real već vodio sa +16 (47-31), a već u trećoj četvrtini su vodili i sa maksimalni +31, pa se nije postavljalo pitanje pobednia.

Najbolji na utakmici bio je Valter Tavares sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 11 skokova, dok je bivši košarkaš Zvezde Lorenco Braun bio blizu takvog dostignuća, uz 13 poena i čak 8 asistencija.

Jedino je Bajern danas slavio kao gost, i to u utakmici 18. kola, pobedivši Asvel u gostima sa 77-68.

Bajern je vodio od samog početka i prednost je samo intenzivno rasla. Do prve dvocifrene prednosti došli su u 4. minutu druge deonice (29-18), koja je u u pojedinim momentima i na kraju trećeg perioda iznosila i +19.

Najbolji na utakmici bio je Ougastin Rabit sa dabl-dabl ućinkom od 17 poena i 10 skokova, dodavši i 2 asistencije, dok su u redovima domaćih Fol (5 skokova) i Džons (3 skoka, 6 asistencija) imali po 14.

U redovima Bajerna istakao se i Ognjen Jaramaz sa 11 poena i po dva skoka i asistencije. Vladimir Lučić je zabeležio 8 poena, 3 skoka i asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

STIGAO NA MARAKANU: Mitrović gleda Partizan

U 173. večitom derbiju Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Partizan. Domaćini imaju sedam bodova viška pred ovaj prvenstveni duel. Crno-beli će to...

POVEZANE OBJAVE