Maljković: ” U reprezentacija sam ostala zbog Danilovića”

Marina Maljković je produžila saradnju sa Košarkaškim savezom Srbije pa će i naredne dve godine biti na klupi naše ženske reprezentacije.

Kao jedan od glavnih razloga što je ostala u državnom timu, Maljkovićeva je navela predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića.

Danilović je veliki razlog mog opstanka, to je sasvim sigurno. Verujem da je Saša Danilović garancija za ispunjavanje mojih košarkaških ambicija, kazala je Maljković i dodala:

Sportski motiv uvek mora da postoji, ali on nije bio presudan u mojoj odluci da ostanem selektorka Srbije. Kao neko ko je obišao sva mora i okeane, dobro znam tradiciju koja obavezuje kapetana da zadnji napusti brod u slučaju problema. Reč patriotizam je toliko istrošena da ne želim da je koristim. Naša stara lepa reč, koju koristi jedan od mojih omiljenih pisaca Jovan Dučić, jeste rodoljublje i ona meni lepše zvuči.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE