Poraz Zvezde od Šahtjora, Pavkov promašio remi

Crvena zvezda – Šahtjor Donjeck 2:3 (0:2)

Dragović 57′, Omoižuanfo 67,- Mudrik 12′ , Neres 17′, 71

Crvena zvezda: Popović, Pićini (od 46′ Živković), Rodić (od 75′ Bakajoko), Eraković (o 50′ Gajić), Dragović, Pankov, Sanogo (od 87′ Mustafa), Srnić (od 78′ Stanković), Ivanić (od 75′ Falko), Katai (od 66′ Krstičić), Omoižuanfo (od 75′ Pavkov)

Šahtjor: Trubin, Dodo (od 46′ Vinisijus), Marlon (od 42′ Bondar), Maikon (od 46′ Tete), Markos (od 46′ Konienko), Moraeš (od 46′ Bondarenko), Neres, Mudrik (od 46′ Stepanenko), Matvienko (od 46′ Vitao), Ismaili, Pedrinjo (od 46′ Fernando)

Fudbaleri Crvene zvezde, poraženi su od Šahtjora iz Donjecka na pripremama u Turskoj. Uspeli su crveno beli da nadoknade dva gola minusa, ali su im presudili odlični David Neres sa dva pogotka i golman Trubin. Mogli su do izjednačenja u finišu, ali su promašili penal.

Na početku se igralo na sredini terena uz opipavanje snaga.

Ipak, ukrajinska ekipa je prva povela.

U 12. minutu je Mudrik glavom savladao Popovića za vođstvo.

Pet minuta kasnije su ga i duplirali. Nakon izvedenog slobodnog udarca pogodili su prečku, ali se David Neres dobro snašao i postigao drugi gol za Šahtjor.

Pokušala je Zvezda preko Erakovića u 23. minutu, ali je na visini zadatka bio Trubin. Nakon toga je meč bio mirniji bez prilika na obe strane.

Pred kraj poluvremena, Zvezda je stvorila nekoliko šansi. Prvo je u 39. minutu, Katai proigrao Ohija, čiji šut je zaustavio Trubin. Dva minuta kasnije, ponovo su u centru pažnje bili akteri, ali je Omoižuanfov šut glavom ponovo zaustavio ukrajinski čuvar mreže.

Loš početak utakmice, stavio je crveno bele u tešku poziciju pred nastavak duela.

Ipak, crveno bel su prepolovili rezultat u 57. minutu. Aleksandar Dragović je pogodio za 2:1.

Deset minuta kasnije, Zvezda je stigla do izjednačenja preko Ohija Omoižuanfa. Iskoristio je asistenciju veoma raspoloženog Dragovića.

Međutim, radost je trajala samo četiri minuta, pošto je Neres postigao svoj drugi gol na meču.

Mogli su crveno beli do izjednačenja, ali je Milan Pavkov promašio jedanaesterac u 79. minutu.

Crveno beli su u četvrtak trebali da igraju protiv beloruskog Šahtjora iz Soligorska, ali će se za taj meč tražiti drugi rival, pošto su Belorusi otkazali rezervacije u Antaliji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRIVLAČI PAŽNJU: Koledž velikan želi Stojakovića, postoji jedna prepreka

Mladi košarkaš Andrej Stojaković nije više student Univerziteta Stenford. Svoju koledž karijeru nastaviće negde druge. Martovsko ludilo pripalo je Jukonu...

POVEZANE OBJAVE