Partizan u završnici poklekao protiv Dinama

Partizan – Dinamo Moskva 1:2 (0:1)

Natho 65′ – Fomin 5′, Galkin 88′

Partizan: Popović, Vujačić, Miletić, Urošević, Živković, Zdjelar, Jojić, Baždar (od 46′ Menig), Jović (od 46′ Natho), Marković (od 46′ Terzić), Milovanović (od 46′ Gomeš)

Dinamo Moskva: Šunin, Varela (od 65′ Paršivljuk), Osokin, Kutitski, Laksalt (od 65′ Skopincev), Moro, Fomin, Sulakvelidze, Smolov (Cjukavin), Gladišev, Makarov

Fudbaleri Partizana, doživeli su i drugi poraz na pripremama u Turskoj. Od njih je danas bio bolji Dinamo iz Moskve. Crno beli su uspeli da izjednače, a propustili su i nekoliko izglednih prilika da povedu.

Partizan je loše startovao u ovoj utakmici, već u 5. minutu susreta Dinamo je poveo golom Fomina iz slobodnog udarca.

U 9. minutu Partizan je imao veliku priliku, korner je izveo Jojić, a na petercu ju je zahvatio Vujačić. Ipak, njegov udarac prošao je pored gola.

Nakon te šanse, ritam meča je postao mirniji.

Kasnije je u 30. minutu, Popović zaustavio pokušaj Smolova.

Potom je probao Jović šut iz daljine, ali je bio neprecizan.

Partizan je u 38. minutu mogao da kruniše inicijativu.

Marković nije iskoristio dodavanje Milovanovića u kontri, pa je Šunin odbranio. Nakon kornera, pokušao je Vujačić, ali je promašio, iako je bio sam na pet metara.

Na početku drugog dela, Gomeš je probao ali mu je šut bio neprecizan.

Dobru igru, crno beli su krunisali u 65. minutu kada je Bibras Natho doneo izjednačenje. Uspeo je dobro da reaguje, nakon što je Vujačić pogodio prečku.

Nakon toga je meč ponovo ušao u mirniji ritam. Međutim, moskovski tim je postigao gol u samoj završnici preko Vladislava Galkina u 88. minutu. Iskoristio je odličan centaršut Fomina za pobedu svog tima.

Partizan će u subotu od 15 časova, odigrati poslednji prijateljski meč na pripremama protiv Dinama Batumija iz Gruzije. Još uvek se traži protivnik za prepodnevni termin tog dana.

Nakon toga, planiran je povratak za Beograd, pred nastavak prolećnog dela prvenstva.

Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE