Uniks savladao poslednjeplasiranog domaćina, dabl-dabl bivšeg košarkaša Zvezde!

Uniks iz Kazanja pobedio je Žalgiris u njihovoj Žalgirio areni sa 76-67, u 25. kolu košarkaške Evrolige.

Nakon ujednačene prve četvrtine, koju je domaćin dobio sa 26-24, ruski tim je poveo u drugoj deonici i više nije ispustio prednost do samog kraja.

Kada su poveli košem Marija Hezonje za 28-26, naređali su još 8 poena za dvocifrenu seriju, kada su poveli sa 36-26, a upravo je Hrvat, koji je u ovoj fazi već sakupio 10 poena, bio najzaslužniji.

Nisu, međutim, uspeli da iskoriste nalet za još značajniju prednost, pa su na poluvremenu vodili sa 45-39, dok je na kraju trećeg kvartala, u kome je varirala jednocifrena prednost Rusa, prednost bila 63-54 , takođe za goste.

Dimitri Uzinski je trojkom na samom početku poslednjih 10 minuta doneo novu dvocifrenu prednost svom timu (66-54), što litvanski tim nije uspeo da sustigne.

Najbolji na meču bio je bivši košarkaš Crvene zvezde Lorenco Braun sa dabl-dabl učinkom od 19 poena i 10 asistencija, na šta je dodao i 2 skoka, a zanimljivo je da je i drugi Braun, Džon, u redovima Uniksa, ima dve dvocifrene kolone. On je upisao 15 poena i 11 skokova, dok je Mario Hezonja nakon eksplozije u ranoj fazi, na kraju sakupio 14 poena, uz 5 skokova i 3 asistencije.

U redovima Žalgirisa je Ulanovas postigao 16 poena i uhvatio 7 lopti, dok je Lekavičijus upisao 14 poena i po 3 skoka i asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KUP SRBIJE: Radnički odolevao, Voša u finalu!

Fudbaleri Vojvodine prvi su finalisti Kupa Srbije za ovu sezonu. Oni su u Kragujevcu savladali Radnički sa 1:0. Milutina...

POVEZANE OBJAVE