ŠOK ZA TENISKI SVET: Nekadašnji šampion US Opena se povlači!

Argentinski teniser Huan Martin del Potro najavio je povlačenje nakon turnira u Buenos Ajresu.

On se nakon dve i po godine pauze vraća da odigra turnir u rodnoj zemlji, ali će to izgleda biti i zvanični oproštaj.

Ovo je jedan od najtežih poruka koju ću preneti. Znam da ljudi očekuju da se vratim tenisu. Ali, ovo je možda više oproštaj nego povratak. Koleno mi postaje noćna mora. Već nekoliko godina pokušavam, kroz razne tretmane, kod različitih lekara, da popravim stvari. Ali, još uvek nisam našao rešenje. Nikada nisam razmišljao da se povučem iz sveta tenisa bez prilike da se oprostim, a ne mogu da zamislim bolji turnir od Buenos Ajresa da to uradim, šokirao je teniski svet Argentinac.

Popularni Delpo je kroz čitavu karijeru imao problema sa povredama, posle kojih se uvek vraćao i ostvarivao nove uspehe i velike pobede, ali izgleda da više nije mogao da izdrži. Upravo je ubrzo nakon jednog povratka, senzacionalno izbacio, i tada dominantnog, Novaka Đokovića već u prvom kolu Olimpijskih igara u Riju.

Najbolji plasman je ostvario u avgustu 2018. godine, kada je bio 3. na svetu, ali je čak devet godina ranije bio šampion US opena, kada je u finalu savladao Rodžera Federera, koji je još uvek bio u naponu snage. Takođe je ostvarivao i plasmane u polufinale Rolan Garosa i Vimbldona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KUP SRBIJE: Radnički odolevao, Voša u finalu!

Fudbaleri Vojvodine prvi su finalisti Kupa Srbije za ovu sezonu. Oni su u Kragujevcu savladali Radnički sa 1:0. Milutina...

POVEZANE OBJAVE