EVROKUP: Levaloa jedva sa Trentom, Nidam blizu dabl-dabla, Andrić solidan

U okviru grupe A Erokupa, u kojoj nastupa i Partizan, pariski Levaloa pobedio je kao gost Trento sa 86-80.

Nije izgledalo da će utakmica biti tako neizvesna kada je već u prvoj deonici gostujući tim stigao do +12 (18-6), ali se poslednjeplasirani tim grupe trgao i vratio meč gotovo u egal do kraja ovog perioda (25-23), posle trojke Desonta Bredforda.

Novom trojkom, ovog puta Anreee Macanotija, domaći su prešli i u vođstvo (28-25), početkom druge deonice, međutim ubrzo je Vil Kamings ponovo doneo preokret (34-33), kada više gosti nisu ispustili prednost do kraja poluvremena.

Sve se ponovo okrenulo već početkom druge deonice, kada su košarkaši italijanskog tima ponovo poveli, a onda uspeli da doguraju i do +6 košem Flakadorija.

Ipak, ova rezultatska vrteška se zaustavila na prodnošću Parižana, koji su uspeli da naprave preokret i u poslednji kvartal uđu sa vođstvom od 67-62, a do kraja utakmice nisu dozvolili da se nađu u zaostatku, iako je Trento uspeo da poravna rezultat nekoliko puta.

Vil Kamings je bio najbolji na utakmici sa 21 poenom, 3 skoka i 7 asistencija, dok je dobar u Levaloi bio i Vins Hanter sa 15 poena, 7 skokova i 3 asistencije. U domaćem sastavu je Džordan Kerolajn imao 19 poena, uz 5 skokova i asistenciju.

U grupi B, Bursaspor je na svom parketu pobedio Promiteas, u utakmici timova sa dna tabele, sa 87-76.

Gosti iz Grčke su pružili otpor samo u drugoj deonici, u kojoj su bili bolji i dobili je sa 26-21, tako ostvarivši i prednost, ali je drugo poluvreme bilo ključno i kada je turski tim došao do +10 (72-62) na startu poslednjeg kvartala, Promiteas nije više uspeo da se vrati u meč, i najviše što je mogao bilo je da spusti zaostatak na -4.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Endrju Endrjuz sa 24 poena, uz 2 skoka i 3 asistencije, dok je u Promiteasu Dimitris Agravanis imao 19 poena. U pobedničkom timu je Derek Nidam takođe bio sjajan sa 14 poena i 8 asistencija, uz 4 skoka. Mihajlo Andrić je za grčki tim ubacio 7 poena, uz 5 skokova i 3 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato da li Jokići mogu na tribine u Los Anđelesu

Košarkaši Denvera u petak ujutro po srednjoevropskom vremenu gostuju Lejkersima u trećem meču četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige....

POVEZANE OBJAVE