DELPO SE OGLASIO: Teniski teren je mesto gde sam bio najsrećniji

Porazom od zemljaka Federika Delbonisa, nekadašnji treći teniser sveta Huam Martin del Potro, završio je igračku karijeru.

Planirano je da igra u Rio de Žaneiru, ali se to neće dogoditi.

Na ovakvu odluku, u najvećoj meri su uticale brojne povrede.

Uložio sam veliki napor u prethodne dve i po godine da se vratim. Nemam dovoljno snage da nastavim. Morao sam da odlučim da li želim da nastavim da pokušavam i da izložim svoje zdravlje opasnosti ili da prestanem zbog svakodnevnog života. Zatvaram ovaj ciklus, previše sam patio. Moram da nogu dovedem u red jer mi je teško da živim ovako. – rekao je Argentinac.

Teniski teren je mesto gde sam bio najsrećniji. Sada moram da dam prioritet životu bez bolova. Tenis će biti po strani da bih poboljšao svoje zdravlje. Ako uspem da prevaziđen probleme sa kolenima, zbog svakodnevnog života, možda ću… Pokušaću da se vratim još jednom, nikad se ne zna. Ono što sam večeras doživeo prevazišlo je sva moja očekivanja. Pamtiću to celog života, dao sam sve što sam imao i sada mogu da odem u miru, imamo ceo život ispred sebe. Zagrljaj sa majkom na kraju meča je jedan od najlepših trenutaka u životu. Nisam to mogao da uradim i sa ocem, zbog njegove smrti. Nadao sam se da će me oboje videti da se ponovo takmičim. Navijači su mi pružili podršku i to je najveća nagrada za kraj karijere. Srećan sam što sam odigrao još jedan meč. Nije lako. – zaključio je del Potro.

U karijeri je osvojio 22 titule, od kojih je najvrednija, ona na US Openu 2009. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE