RADONJIĆ I DOBRIĆ PRED UNIKS: Fizički dominantan protivnik

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 17 časova gostovaće Uniksu u Kazanju, u utakmici 26. kola Evrolige, a svoja očekivanja pred ovu utakmicu izneli su trener Dejan Radonjić i bek Ognjen Dobrić.

Trener Zvezde istako je kako je sutrašnji protivnik kvalitetna ekipa, u dobroj formi.

Individualno su izuzetno jaki, atletski takođe. Sigurno nas čeka težak zadatak. U krajnjoj liniji najavili su ambicije pred početak sezone, rekli su da napadaju Top 8. Naravno da su tako i ušli u sezonu i pokazali su to na mnogim utakmicama, uključujući i duel u Beogradu. Mi smo u našoj situaciji koja se dogodila u januaru kada smo imali veliku pauzu van hale što je posebna problematika u ovom delu sezone, sagledao je situaciju Radonjić.

On se potom osvrnuo i na stanje svojih igrača.

  – Majk Cirbes neće putovati, nadam se da će početi sa treningom sledeće nedelje. Imamo određenih problema, naravno zbog pauze koju smo imali zbog svega, onda imamo i taj raspored koji zahteva specifičan način rada. Videćemo kakva je situacija u ekipi sutra pa ćemo doneti odluku. Ono što treba reći je da nemamo ozbiljnih povreda, ali problemi postoje, rekao je trener crveno-belih.

Ognjen Dobrič je istakao da su košarkaši ruskog tima na fizičkom planu dominantni u odnosu na sve ostale timove.

Moramo da nađemo način da odgovorimo na to, da igramo našu igru, da im čvrstom odbranom ne dozvolimo da se opuste u napadu i da igraju svoju igru. U Beogradu to nismo uradili i videli smo kako se to završilo. Imaju dosta dobre igrače poput Hezonje, Lorenca i Džona Brauna, ceo tim igra dobro, opasnost preti sa svih strana. Oni igraju kvalitetno svih 40 minuta i na to moramo da odgovorimo, poručio je košarkaš Crvene zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE