EVROLIGA: Ni Efes nije uspeo u Pireju, Vasin “asistentski” dabl-dabl, Beron uzalud zatrpao koš Albe

U 26. kolu košarkaške Evrolige danas su pobede ostvarili Alba, Žalgiris, Olimpijakos, Makabi i Olimpija iz Milana.

Alba je u Berlinu bila bolja od Zenita sa 76-67, u utakmici u kojoj je stekla ranu prednost, ali koja je ipak kasnije dugo bila u egalu. Ipak, nemački tim je vodio čitavim poslednjim periodom.

Najefikasniji na utakmici bili su bivši košarkaš Crvene zvezde Bili Beron sa 18 poena i 5 asistencija, i Mindaugas Kuzminskas sa isto toliko poena i 5 skokova, ali uzalud jer je njihov tim poražen.

U pobedničkom sastavu je Maodo Lo upisao 15 poena, uz 2 skoka i 4 asistencije.

Uspeo je konačno da pobedi i poslednjeplasirani Žalgiris, i to na gostovanju Monaku kroz iglene uši sa 83-82, svojim prvim i konačnim vođstvom na ovoj utakmici!

Najefikasniji su bili Bejkon i Majk Džejms sa po 18 poena, ali je njihov tim poražen, dok je u litvanskom timu Nils Gifi imao 15, uz 5 skokova.

Umalo, nakon Crvene zvezde, Olimpijakos nije doživeo i drugi praz ove sezone u Pireju, ali je posle produžetka ipak trijumfovao protiv aktuelnog šampiona Evrope Anadolu Efesa sa 87-85, u veoma neizvesnom meču, bez dvocifrene razlike ni u jednom momentu.

Najbolji na meču bio je Kostas Slukas sa 23 poena, pritom dodavši i 5 skokova i 6 asistencija, dok je Vezenkov imao 16 poena uz 8 skokova.

U gostujućem sastavu je još jednu izvrsnu partiju zabeležio Vasilije Micić, sa dabl-dabl učinkom od 12 poena i fenomenalnih 13 asistencija, na šta je dodao i 3 skoka.

Makabi je u Tel Avivu neočekivano lako izašao na kraj sa CSKA, slavivši sa 84-75, u utakmici u kojoj je već na poluvremenu imao +21!

Najbolji na meču bio je Skoti Vilbekin sa 23 poena, uz 2 skoka i 3 asistencije, dok je Ante Žižić zabeležio 14 poena.

Na drugoj strani, Lundberg je imao 17 poena, uz 4 skoka i 3 asistencije, dok je Nikola Milutinov zabeležio 10 poena i 6 skokova.

Olimpija je u Milanu lako pobedila Baskoniju, u meču u kom je veoma rano stekla značajnu prednost, rezultatom 89-78.

Najefikasniji na utakmici bio je igrač Baskonije Metju Kostelo sa čak 23 poena, uz 4 skoka.

U pobedničkom sastavu je Devon Hol upisao 15, a Serhio Rodrigez poen manje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mitrović govorio o povredi: Kada se desila bio sam zabrinut

Najbolji strelac naše reprezentacije Aleksandar Mitrović povredio se u utakmici protiv Al Šababa, neposredno nakon što je postigao dva...

POVEZANE OBJAVE