PALA JE OSVETA: Trijumf Zvezde u Kazanju, uprkos ludoj partiji Hezonje!

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veliku pobedu u Kazanju protiv Uniksa, slavivši sa 84-77, u okviru 26. kola Evrolige.

Na taj način su vratili ruskom timu za ubedljivi poraz iz prvog dela sezone u Beogradu od 98-78.

Zvezda je na ovoj utakmici bila bez pomoći Majka Cirbesa, dok se na drugoj strani svom nekadašnjem klubu nije suprotstavio Lorenco Braun.

Utakmica je odlično počela za srpskog predstavnika, serijom 9-0. Najveću ulogu u ovom startnom naletu imali su američki košarkaši Nejt Voltes i Eron Vajt. Vječeslav Zajcev je na nešto više od četiri minuta od početnog podbacivanja trojkom doneo prve poene ruskom timu.

Ipak su se košarkaši Uniksa konsolidovali i na nešto više od tri minuta do isteka prvog dela igre prišli na samo dva poena zaostatka košem Džona Brauna.

Međutim, završnica ovog perioda ponovo je pripala crveno-belima, koji su do kraja nanizali seriju 11-2, za dvocifrenu prednost od 22-11 na kraju prve deonice, posle trojke Ognjena Dobrića. Ovog puta su glavne role imali domaći igrači.

Kako su gosti finiširali prvu, tako su gosti krenuli u drugu četvrtinu, otvorivši je trojkom Marka Spisua i serijom 8-0. Od tada je usledio period egala, ali je Uniks krenuo šut, pa je Mario Hezonja drugom trojkom u kratkom razmaku doneo izjednačenje (29-29), na nešto manje od pet minuta do poluvremena.

Ponovo je naš tim poveo, ostvarivši +8 posle poena Mitrovića pod košem, ali su šuterski jako raspoloženi Mario Hezonja i Mark Spisu po jednom novom trojkom doneli svom timu izjednačenje na velikom odmoru.

Prva polovina trećeg kvartala protekla je u izjednačenom odnosu snaga, s tim da je sastav Velimira Perasovića uvek bio korak ispred, sve dok Zvezda poenima Nikole Kalinića nije preokrenula na 53-52. Ipak, raspoložen za poene je u ovim momentima bio Džon Braun, pa su se domaći zahvaljujući njemu i sjajnom step-bek košu iz okreta Hezonje odmah ponovo odvojili na +5, ali značajniju seriju je presekao Dejan Davidovac sjajnom trojkom.

Trojkom Voronceviča (65-56), Uniks se približio i prvom dvocifrenom vođstvu, ali je u onda Marković pogodio iz svog deficitnog oružja, šutem za tri, a odmah potom i “oteo” loptu u odbrani, što je pokrenulo tim Dejana Radonjića, pa su slobodnim bacanjima Holinsa posle neopreznog faula protivnika na sekund do kraja deonice prišli na samo -2 (65-63).

Preko Mitrovića i Kalinića gosti su ponovo poveli početkom poslednjih 10 minuta, a onda su se timovi smenjivali u vođstvu, sve dok nisu usledile dve uzastopne trojke, prvo Kalinića, a potom i Voltersa, za +4 našeg tima (75-71). Nakon toga usledio je dug period neefikasnosti sa obe strane, dok ga na nešto manje od 4 minuta do kraja nije prekinuo Ostin Holins, koji je pogodio svoju drugu bitnu trojku, iz ukupno tri pokušaja (78-71).

Nisu uspeli košarkaši ruskog tima da nadoknade ovaj zaostatak do kraja susreta i crveno-beli su prisebno priveli meč kraju, dobrom igrom na oba kraja terena.

Najbolji na utakmici bio je naš reprezentativac Nikola Kalinić sa 20 poena, 2 skoka i 6 asistencija, dok je Nejt Volters zabeležio 19 poena, uz 4 skoka i 2 asistencije. U određenim bitnim momentima trojkama se istakao Ostin holins, koji je na kraju sakupio 10 poena, 3 skoka i asistenciju.

Na drugoj strani su neverovatno, pre svega šutersko veče, imali Mario Hezonja i Marko Spisu. Hrvat je bio na skok od dabl-dabla, sa 18 poena (trojke 4/7), 9 skokova i 2 asistencije, dok je Italijan uz 17 poena (šut za tri 5/6), imao i 2 skoka i 6 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE