Pobeda Partizana u senci povrede Popovića

Radnički Niš – Partizan 0:2 (0:1)

Gomeš 44′, Urošević 85′

Radnički Niš: Dujmović, Aksentijević, Arsić, Mburi, Ćirković, Kasalica (od 46′ Jovanović), Kovačević, Mitrović, Pejović (od 88′ Pavlov), Savić, Štulić

Partizan: Popović (od 26′ Stevanović), Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Jojić, Zdjelar (od 90′ Smiljanić), Terzić (od 63′ Jović), Natho (od 63′ Javtović), Menig (od 63′ Marković), Gomeš

Fudbaleri Partizana, rutinski su slavili na gostovanju Radničkom iz Niša. Meč 22. kola Superlige Srbije, obeležila je povreda golmana crno belih, Aleksandra Popovića. Partizan je tokom čitavog meča održavao tempo i lako slavio.

Partizan je od starta krenuo agresivno, u pokušaju da dođe do vođstva. Drže posed lopte, kontrolišući igru. U devetom minutu, Partizan je imao priliku, a Urošević je šutirao preko gola. I nakon dva minuta, Saničanin je bio neprecizan. Ređaju se prilike pred golom Nišlija.

U 22. minutu, povredu je doživeo golman crno belih Aleksandar Popović. Dobio je udarac u glavu, i nakratko ostao bez svesti.

Umesto njega, ući će Nemanja Stevanović. Nakon nekoliko minuta pauze, to se i dogodilo. Potom je Radnički vršio pritisak, ali nisu uspeli da konkretizuju svoje prilike.

Partizan je preko Natha u 39. minutu imao izglednu šansu. Njegov šut iz voleja, otišao je preko gola. Međutim. crno beli su preko najboljeg strelca Rikarda Gomeša poveli u 44. minutu.

Potom su mogli da dupliraju prednost, ali je Terzić pogodio stativu. Prvo poluvreme je nadoknađeno za 7 minuta, zbog povrede Popovića. Minimalnim vođstvom Partizana, otišlo se na odmor.

Već na početku drugog dela, Kvinsi Menig je mogao da iskoristi grešku odbrane Radničkog, ali je bio neprecizan. Kasnije je uz Vujačića, dobio i žuti karton. Posle se ušlo u mirniji period meča na obe strane. Šutirao je Lazar Marković u 76. minutu, ali je bio neprecizan.

Ipak, Partizan je duplirao prednost preko Slobodana Uroševića u 85. minutu. Pokupio je promašaj Rikarda, koji je nakon kornera pogodio prečku. Mogao je najbolji strelac crno belih da postigne i treći gol za svoj tim, ali je u 88. minutu loše zahvatio loptu glavom.

Partizan je ovim trijumfom, napravio dobru uvertiru pred meč šesnaestine finala Lige konferencija protiv praške Sparte. Fudbaleri Radničko, ostaju na osmoj poziciji koja vodi u plej of.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE