ZVEZDA IMA STRAŠAN NAPAD: Laka pobeda na premijeri, špicevi efikasni (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde odlično su otvorili prolećni deo sezone, ubedljivom pobedom od 3-0 nad Čukaričkim na stadionu Rajko Mitić. Golove su postigli Pavkov, koji se potom i povredio i morao da napusti teren, zimsko pojačanje Ohi Omoidžuafo i Aleksandar Dragović.

Zvezda od starta pokušava da ima posed lopte u svojim nogama. U šestom minutu, Katai je izveo korner, ali je šut crveno belih otišao preko gola. Domaćini vrše pritisak, ali odbrana Čukaričkog disciplinovano odrađuje taktičke zadatke.

Ipak, crveno beli su krunisali svoju inicijativu. Vodeći pogodak postigao je Milan Pavkov u 16. minutu. Iskoristio je odlično dodavanje imenjaka Rodića, i postigao osmi prvenstveni gol.

Međutim, sudario se nakon kornera sa Endiajeom, i u 22. minutu je izašao iz igre. Njega je zamenio Rišairo Živković.

Odmah posle je Čukarički mogao do izjednačenja. Nakon slobodnog udarca Roganovića, lopta se od Sanoga odbila do prečke.

Zvezda je nastavila da pritiska protivnika. Čukarički je pokušao u 35. minutu, ali je odlično intervenisao Aleksandar Dragović. Kasnije je pokušao i Rakonjac, ali je bio neprecizan. Sa 1:0 za domaćine, otišlo se na pauzu.

Na početku drugog poluvremena, Omoižuanfo je probao da postigne pogodak, ali je bio uspešniji golman Čukaričkog Petrović. Odmah je Čukarički uzvratio, ali je Eraković sprečio siguran pogodak. Igra se ofanzivno na početku nastavka, a Endiaje je bio sebičan u kontri pa je šutirao pravo u Borjana. Propustio je da uposli igrača na strani.

Slavoljub Srnić bio je prvi igrač Zvezde kome je pokazan žuti karton, u 67. minutu nakon faula na sredini terena, tek što je ušao u igru. Međutim, nakon dva minuta usledio je drugi žuti karton za Drezgića, pa je tako gostujući tim ostao sa igračem manje u trenucima kada im je krenulo solidno.

Ubrzo potom crveno-beli su počeli da koriste ovu prednost, pa je Ivanić u 70. minutu uputio opasan udarac, ali je Petrović dobrom intervencijom sprečio da se lopta po drugi put nađe u mreži iza njega.

Veliko pojačanje tima Dejana Stankovića Ohi Omoidžuanfo nastavio je u 76. minutu tamo gde je stao u pripremnim utakmicama, kada je, posle prodora Mirka Ivanića lopta pogodila jednog od igrača protivničkog tima i odbila se do njega, a on je smestio u mrežu i povisio na 2-0. Zvezdini navijači mogu biti izuzetno zadovoljni s obzirom na to da su na premijeri prolećnog dela sezone dva špica postigla pogotke.

A svoju seriju golova sa priprema nastavio je i vrsni štoper Aleksandar Dragović samo tri minuta kasnije. On se našao tik pred gol linijom golmana Petrovića, posle upućene lopte Kataija, i bio brži od Čukinog čuvara mreže, pa je povisio na 3-0.

U 83. minutu debi u dresu voljenog kluba upisao je i mladi Nemanja Motika, veliko pojačanje Zvezde iz Bajerna, kao i još jedan mladi fudbaler, izdanak klupske škole Nikola Stanković. Na terenu se od tog trenutka našao i Filipo Falko, koji je za kratko vreme i “požuteo”, u 90. minutu.

Crvena zvezda – Čukarički (1:0)3:0

Pavkov 16., Ohi 76., Dragović 79.

Crvena zvezda: Borjan , Pičini, Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo (od 83. Stanković), Kanga (od 64. minuta Srnić), Ivanić (od 83. Falko), Katai (od 83. Motika), Pavkov (od 22′ Živković), Omoižuanfo

Čukarički: Petrović, Stevanović, Šapić, Drezgić, Roganović, Kovač (od 63. minuta Kajević), Mijailović, Lukić, Čolović (od 71. Tanasijević), Endiaje, Rakonjac

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tijago Silva odlučio gde nastavlja karijeru

Iskusni brazilski štoper Tijago Silva objavio je da na kraju sezone napušta Čelsi. On će napustiti samim tim i Evropu...

POVEZANE OBJAVE