KROZ IGLENE UŠI: Borjan odveo Zvezdu u četvrtfinale!

Crvena zvezda – Radnički Niš 0:0 (0:0)

Posle penala 3:2

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (od 70′ Gajić), Pankov, Dragović, Rodić, Sanogo, Srnić (od 70′ Falko), Kanga, Ben (od 58′ Katai), Ivanić, Omoižuanfo (od 58′ Pavkov)

Radnički Niš: Dujmović, Aksentijević, Basile, Vujadinović, Mlađović , Ćirković, Bjeličić (od 47′ Bogdanović), Tomić (od 46′ Jovanović), Arsić, Mitrović, Pavlov (od 62 Štulić)

Fudbaleri Crvene zvezde, plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije. Nakon penala, bili su bolji od niškog Radničkog na stadionu “Rajko Mitić”. Imali su više od 15 šuteva na gol, ali se istakao golman gostiju Filip Dujmović svojim odbranama. U penal seriji, junak crveno belih je bio Milan Borjan sa četiri odbrane.

Već u trećem minutu, Zvezda je imala ozbiljnu šansu preko Ohija. Prošao je po levoj strani, ali mu je Dujmović odbranio šut. Opet je čuvar mreže Radničkog bio na visini zadatka, kada je zaustavio udarac Ivanića. Nalet Crvene zvezde, nastavio se i preko neuspešnog pokušaja Srnića u 6. minutu. Sva trojica igrača Zvezde, gađali su pravo u Dujmovića.

Nakon toga je i splasnuo intenzitet Zvezdinih napada, koja i dalje vrši pritisak. Kasnije su Aleksandar Dragović i Slavoljub Srnić imali odlične prilike, ali Dujmović kao da je spustio roletnu na svoj gol. To je uradio, i kada je u 32. minutu, odbranio penal Geloru Kangi.

Kasnije je u 39. minutu, odbranio udarac i Ohiju. Zvezda je ponovo mogla do gola u 42. minutu, ali Ivanić i Omoižuanfo nisu iskoristili kiks golmana Radničkog. Na kraju je pokušao i Pavkov, ali preko prečke. Bez golova se otišlo na odmor, a čuvar mreže gostiju je bio bravurozan u ovom delu igre.

Pokušao je u 50. minutu Kanga da probije bunker Nišlija, koji odlično drži Dujmović. On je posle tog šuta, odbranio i udarac Ivanića, koji je naleteo na odbitak. U 60. minutu, šansu je imao Katai. Iako je praktično savladao Dujmovića, intervenisao je Aksentijević. Potom je i Radnički dočekao svoju šansu. Nakon prodora Lazara Jovanovića, Borjan je sprečio asistenciju za siguran gol.

Katai je dobro šutirao iz slobodnjaka u 74. minutu, ali opet se isprečio magični Dujmović. Odbitak je pokupio Pavkov, ali je Jamkam sprečio gol. Imao je priliku i Filipo Falko, ali je bio neprecizan u 80. minutu. Kasnije je propustio još jednu kolosalnu šansu u 91. minutu. Iako je izašao sam pred golmana, on mu je odbranio. Radnički je u finišu ostao bez Lazara Jovanovića, koji je dobio drugi žuti karton.

Nakon regularnog toka, rezultat je ostao nerešen, pa se odmah pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Odmah se istakao Milan Borjan, koji je u prvoj seriji zaustavio šut Vujadinovića. Sa druge strane, precizan je bio Aleksandar Katai. Borjan je odbranio i drugi penal Mlađoviću, ali Milan Rodić nije materijalizovao prednost. Lazar Arsić je u trećoj seriji bio precizan za Radnički, a i Mirko Ivanić za Crvenu zvezdu. U četvrtoj seriji, Borjan beleži i svoju treću odbranu, neprecizan je bio Viktor Živojinović. Radost za crveno bele je kratko trajala, jer je promašio i Radovan Pankov. U petoj seriji, precizan za Nišlije, bio je Nikola Štulić.

Potom je Milan Pavkov propustio prvu meč loptu za Crveno bele. Ipak, imaju šansu pošto su i igrači Radničkog bili neprecizni. Milan Borjan je odbranio penal Stefanu Mitroviću, a Gelor Kanga odveo Crvenu zvezdu u četvrtfinale.

Mečevi ove runde takmičenja, na programu su 6. Aprila

Foto: Ilustracija/FK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠAMPION NEMAČKE PRIVLAČI PAŽNJU: Brzonogi ofanzivac na radaru premijerligaša?

Fudbaleri Bajer Leverkuzena okitili su se titulom u Bundesligi, čekajući na to 120 godina. Sada su osim tog trofeja u...

POVEZANE OBJAVE