Pavkov heroj Zvezde pred derbi (VIDEO)

Proleter – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Tomović 61′ – Ben 34′, Pavkov 86′

Proleter: Petrić , Milošević (od 51′ Tanasin), M. Jovanović (od 22′ Skopljak), Andrejević, Mitrović , B. Jovanović , Ilić, Dunđerski (od 77′ Kojić), Ninković (od 77′ Serdar)

Crvena zvezda: Borjan, Pićini (od 68′ Gajić), Eraković, Dragović, Rodić , Sanogo, Kanga , Ben (od 68′ Pavkov), Ivanić (od 68′ Falko), Katai (od 90′ Srnić), Omoižuanfo (od 90′ Pankov)

Fudbaleri Crvene zvezde, pobedili su novosadski Proleter, u meču 23. kola Superlige Srbije. Duel je bio veoma uzbudljiv. Šanse su se ređale na obe strane. Crveno beli su tako zadržali minimum pet bodova zaostatka za Partizanom pred direktan duel.

Crveno beli su već u 4. minutu imali odličnu priliku. Ben nije iskoristio pas Sanoga, kada je šutirao preko gola. Opet se našao Zvezdin fudbaler u šansi, ali je šutirao pravo u golmana Petrića. Zvezda nastavlja sa ofanzivom na početku utakmice.

U 12. minutu, požuteo je Kristijano Pićini, i skrivio penal. Faulirao je Tomovića. Međutim, Milan Borjan je kasnije zaustavio udarac Nikole Ninkovića. Tako su Novosađani propustili najizgledniju priliku za pogodak.

Omoižuanfov šut je u 24. minutu, zaustavio Petrić. Pokušao je opet već u sledećem napadu, ali se opet istakao čuvar mreže Proletera. Ben je veoma loše ušao u meč. U 30. minutu, ponovo propušta dobru šansu nakon dodavanja Pićinija. Ipak, ispravio se u 34. minutu, kada je doveo Crvenu zvezdu u vođstvo. Iskoristio je odlično ubacivanje Gelora Kange, kada se ušunjao između dva defanzivca.

U 39. minutu, pokušao je Tomović, ali je taj šut otišao pored gola. Zvezda sa prednošću odlazi na odmor.

Proleter je u 56. minutu imao slobodan udarac. Ninković je poslao loptu malo iznad prečke. Pet minuta kasnije, uspeo je tim iz Novog Sada da izjednači. Stefan Tomović je savladao Milana Borjana.

Nakon toga, Zvezda je mogla do novog vođstva. Petrić se istakao kada je odbranio šuteve Rodića i Pavkova. Zakuvalo se, kada je Strahinja Stojanović u 75. minutu šutirao tik iznad prečke. Tražila je Zvezda penal nad Kangom u 82. minutu, ali ga nisu dobili. Tomović potom ne koristi kontra napad, izašavši sam pred Borjana.

Zvezda je u finišu ponovo povela. Milan Pavkov je postigao pogodak na asistenciju Milana Rodića.

Gelor Kanga se zatim sukobio sa nekim igračima Proletera. Zato je sudija dodelio četiri žuta kartona. Meč je produžen za četiri minuta.

Zbog dva žuta kartona, isključen je Aleksandar Andrejević. Do kraja nije bilo golova, i Zvezda je slavila.

Crveno bele narednog vikenda očekuje večiti derbi sa Partizanom.

Do tada crno beli igraju danas sa Radničkim iz Kragujevca, a u četvrtak dočekuju Spartu u Ligi konferencija.

Večiti derbi, igra se u nedelju od 18 časova na stadionu “Rajko Mitić”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PORAZ CRNO-BELIH: Četvrtina kojom je Olimpijakos slomio Partizan (VIDEO)

Košarkaši Partizana zakomplikovali su dodatno plasman u plej-in Evrolige nakon poraza od Olimpijakosa. Propustili su priliku da budu u zoni...

POVEZANE OBJAVE