Rutinska pobeda Partizana pred bitne mečeve (VIDEO)

Partizan – Radnički 1923 2:0 (2:0)

Gomeš 18′, Jojić 34′

Partizan: Stevanović , Živković, Vujačić (od 85′ Ostojić), Saničanin, Urošević , Jevtović, Jojić, Terzić (od 46′ Jović), Natho (od 69′ Baždar), Menig (od 46′ Marković), Gomeš (od 69′ Milovanović)

Radnički 1923:Lukić, Varjačić, Andrić, Gajić, Pecelj , Piščević (od 69′ Maksimović) , Milosavljević, Tomić (od 78′ Trifunović), S. Jovanović (od 69′ Brnović), Vidović Ubiparip

Fudbaleri Partizana, pobedili su kragujevački Radnički u duelu 23. kola Superlige Srbije. Golovima Gomeša i Jojića, zadržali su pet bodova viška pred večiti derbi. Takođe, očekuje ih i važna evropska utakmica u Ligi konferencija.

Partizan je u trećem minutu imao prvu šansu. Jevtović je šutirao posle kornera, ali je pogodio igrača Radničkog. Potom je mladi Lukić (18) odbranio udarac Natha u 5. minutu. Crno beli su agilnije ušli u meč, željni da zadrže bodovnu prednost u odnosu na Crvenu zvezdu.

Krunisali su svoju inicijativu u 18. minutu. Precizan je bio najbolji strelac Superlige Rikardo Gomeš. Uposlio ga je Kvinsi Menig, koji je iskoristio grepku Milosavljevića.

Već u 22. minutu, Partizan propušta kolosalnu šansu da duplira predost. Gomeš je uposlio Jojića, koji je glavom sa pet metara šutirao preko gola. Varjačić je gostima mogao da donese izjednačenje, ali u 24. minutu nije iskoristio grešku Stevanovića.

Ipak su crno beli poveli sa 2:0 u 34. minutu, a strelac je bio Miloš Jojić, koji se iskupio za promašaj iz 22. minuta.

Isti igrač, mogao je da postigne svoj drugi gol, ali je promašio loptu, ponovo na dodavanje Rikarda. Osim te šanse, nije bilo ozbiljnijih prilika do kraja prvog dela. Partizan ima veliku prednost na poluvremenu.

U 52. minutu, Radnički ostaje sa igračem manje. Zbog oštrog starta, direktan crveni karton je dobio napadač Vojo Ubiparip nakon gledanja VAR snimka.

Na početku nastavka, osim toga, nije bilo izglednih šansi. Šutirali su Vidović i Milosavljević, ali su bili neprecizni. Tempo meča je zatim opao, a Partizan održava inicijativu. Do kraja je ostao rezultat iz prvog poluvremena.

Partizan sada očekuju dva bitna meča. Prvo dočekuju Spartu iz Praga, u revanšu šesnaestine finala Lige konferencija.

Potom se u nedelju od 18 časova na stadionu “Rajko Mitić” igra večiti derbi.

Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MOGUĆI RIVAL SRBIJE NA OI: Litvanci znatno pojačani pred OI kvalifikacije!

Košarkaši Litvanije prošle godine su izgubili od Srbije u četvrtfinalu Mundobasketa. Sada se ova dva tima mogu sastati na Olimpijskim...

POVEZANE OBJAVE