NIJE USPEO: Savić porazom počeo nov mandat u Zvezdi

Jug – Crvena zvezda 17:11 (2:4, 6:2, 5:2, 4:3 )

Vaterpolisti Crvene zvezde, poraženi su od Dubrovačkog Juga u Ligi šampiona. Dobro su izabranici Dejana Savića započeli meč 10. kola B grupe Lige šampiona. Ipak, prevladalo je iskustvo domaćina, koji su značajno bolje odigrali naredne dve četvrtine, obezbedivši trijumf.

Hrvati su poveli iz peterca. Međutim, Zvezda je odmah uzvratila i povela sa 2:1. Dobro se drže crveno beli protiv favorizovanog rivala. Sa dva gola prednosti, završavaju odličnu prvu deonicu.

Dubrovčani su odmah smanjili na početku drugog perioda. I ovaj deo igre je efikasan, a Zvezda i dalje ne popušta. Ipak, to se na kraju i desilo, kada su Argiropulos i Fatović vratili vođstvo domaćima. Odlični Basara je izjednačio na 6:6. To je bilo kratkog daha, pošto je hrvatski tim vratio dva gola prednosti pred poluvreme.

Papanastasiju je izvanredan bio u prvom delu. Postigao je tri gola bez promašaja. Basara je sa dva gola predvodio crveno bele.

Jug je stekao maksimalnih tri gola prednosti, na početku treće četvrtine. Potom su vođsto nastavili da uvećavaju. Rodoljub Gajić je smanjio na 10:7 iskoristivši situaciju sa igračem više. Sa dva nova gola, Jug je stekao i pet golova viška. Vuk Milojević je kasnije pogodio za 12:8.

Krajem treće i početkom četvrte četvrtine, Jug je vodio i sa šest golova više 14:8. Basara je potom asistirao za Gajića, koji je smanjio na 14:9. Posle asistencije, Basara postiže i gol, čime dodatno topi prednost Dubrovčana. Nalet je odbio Štahor, golom iz peterca. Fatović je vratio šest golova vođstva na konto domaće ekipe. Šator je svojim golom postavio konačan rezultat.

Najbolji u ekipi Juga bio je fenomenalni Papanastasiju sa pet golova. Marko Zuvela ga je pratio sa tri pogotka. Kod Crvene zvezde, istakao se Rodoljub Gajić sa tri šuta bez promašaja. Ivan Basara je imao isto golova, ali uz dva promašaja.

Zvezda ostaje poslednja na tabeli, dok je Jug zadržao treću poziciju, u borbi za završni turnir u Beogradu.

U 11. kolu, crveno beli gostuju Hanoveru, a Jug čeka Steauu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE