BEZ PROBLEMA: Đoković rutinski do četvrtfinala

Novak Đoković – Karen Hačanov 2:0 (6:3, 7:6)

Srpski teniser Novak Đoković, plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju. Pobedio je Rusa Karena Hačanova bez izgubljenog seta. Jedino se mučio u drugom, kada je igran taj brejk, ali je tu Srbin bio ubedljiv.

Na startu meča, oba tenisera su bez problema osvojila svoje servis gemove. Zapretio je potom Hačanov, ali je Đoković odbio njegov nalet u trećem gemu. Naš teniser je odmah u sledećem gemu prvi došao do brejka na ovom meču. Materijalizovao ga je, i poveo sa 4:1. Ubrzo je zadržao taj brejk prednosti, i poveo sa 1:0 u setovima.

Na startu drugog seta, ruski teniser je stigao do 40:40 u prvom gemu na servis Đokovića, ali se naš as odbranio. U preslikanom prvom setu, Đoković u trećem gemu pravi brejk i vodi sa 2:1. Rus agilnije igra ovaj set i pravi probleme Đokoviću u njegovim servis gemovima.

Ipak, snašao se prvi igrač sveta, povevši sa 3:1. Potom je nastavio da održava prednost. Ipak, Hačanov je u osmom gemu imao dve brejk lopte i odmah je iskoristio prvu za 4:4. Propustio je jednu brejk loptu Đoković, da napravi ribrejk. Propustio je to, pa je Rus poveo sa 5:4. Potom je imao poteškoća, ali je Đoković ipak izjenačio na 5:5.

Oba tenisera su zadržala servis i ušlo se u tajbrejk. Đoković je prvi stekao prednost, napravivši mini brejk za 3:1. Iskoristio je svoj servis i poveo sa 5:2. Napravio je još jedan mini brejk, i završio meč.

U četvrtfinalu, on će igrati protiv Čeha Jiržija Veselog, koji je iznenadio Roberta Bautistu Aguta.

Taj meč se igra sutra, takođe od 16 časova po našem vremenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE