Bodiroga kritikovao ABA ligu: To je veštačko takmičenje

Legendarni košarkaš Dejan Bodiroga u izjavi koju je dao za Index, govorio je o situaciji kako u regionalnoj, tako i u evropskoj košarci.

Što se tiče regionalne ABA lige, Bodiroga je rekao:

Kad si prvak ABA lige, čega si zapravo prvak? Nisi prvak države. ABA liga je veštačka stvar. Kad je oformljena, ta je liga bila zamišljena da bude neka vrsta bivše jugoslovenske lige koja je uvek bila među najjačima u Evropi, ali nikad nije dala rezultat koji je trebala dati, rekao je on i dodao:

ABA liga je praktično u rukama agenata koji je koriste kao platformu za plasiranje svojih igrača u Evropu ili NBA ligu. Klubovi su izgubili identitet i nemaju strategiju. Pre nekoliko godina sam rekao da je puno važnije da svaka država ima svoju ligu nego da se igra ABA liga i danas stojim iza toga.

On je prokomentarisao i Evroligu koja ne daje šansu manjim klubovima.

Apsurdan je taj sastav licenciranja. Evroliga je tako svela postojanje ABA lige ni na šta. Ovaj prostor je dao velike igrače, velike trenere, velike košarkaške radnike. Najpre su se iz ABA lige plasirala tri kluba, pa dva, sad je jedan, a sve ide ka tome da i taj jedan ne dobije šansu i da ovaj region, koji je dao nekoliko prvaka Evrope, bude izbačena iz Evrope”, istakao je Bodiroga, te još poručio:

To je apsurd i ne može se sve gledati kroz novac. Evroliga je najbolje takmičenje u Evropi, ali nedopustivo je da neko ko osvoji titulu prvaka Italije ne sme da igra u najjačem takmičenju u Evropi samo zato što nema licencu. Kako je moguće da se nekome zabrani da se takmiči s najboljima ako je to zaslužio, zaključio je Bodiroga.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON ŠTO JE ZIDAN OTPAO: Drugi čuveni fudbaler preuzima Bajern?!

U jednom momentu je delovalo da je Zidan nikad bliži klupi Bajerna, nakon što su se pojavili navodi da...

POVEZANE OBJAVE