BODIROGA OTKRIO: Evo zašto nije osvojio evropsku titulu sa Partizanom

Nekadašnji srpski košarkaš Dejan Bodiroga, osvrnuo se na svoju košarkašku karijeru u Intervjuu za hrvatski portal Index.

Među nezaobilaznim temama, bila je i ona, zašto na početku 90-ih godina nije prešao u Partizan, koji je tada postao prvak Evrope.

Zatim je objasnio kako je za tako nešto, veliku ulogu imao krešimir Ćosić:

Ja sam deklarisani navijač Partizana. Krešo me zvao u jedan kamp, tamo sam bio sedam dana i rekao mi je da želi da dođem u Zadar. Vratio sam se kući u Zrenjanin i rekao sam roditeljima da ipak ne bih išao u Zadar jer mi je želja bila da zaigram za Partizan, ali je Krešo tu odigrao majstorsku rolu. Bio je strpljiv, nije forsirao, pustio me da razmislim i onda je nakon dve nedelje došao u Zrenjanin i uverio me da je to najbolja odluka za moju karijeru. – rekao je on.

Potom je nastavio:

Nešto kasnije, pred sam rat, u proleće 1991, kad sam potpisao ugovor, počele su da se događaju i neke situacije koje nisu bile prijatne. Tada je jasno bilo da će rat početi i počele su u gradu da se događaju neke ružne stvari, ali njih želim da zaboravim i da pamtim samo lepe trenutke, kojih je bilo puno. Prva ideja je bila da idem kod Kreše u AEK. Međutim, kad su se Krešo i Boša Tanjević čuli, to je bilo to. Tanjević me je uverio da je to najbolja odluka za mene, Krešo je tu takođe puno pomogao. Kad već sa 16 godina nisam prešao u Partizan, a znamo šta se tada sve događalo u bivšoj Jugoslaviji, odlučio sam da je najbolje za mene da odem u Trst kod Tanjevića. – zaključuje Bodiroga.

On je u svojoj karijeri, nastupao za Proleter, Zadar, Stefanel, Real Madrid, Panatinaikos, i Barselonu.

Sa njima je osvajao evroligaške titule.

Foto: Tviter/ Fiba Basketball World Cup

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Đoković otkrio: ” Želim da učestvujem na Igrama u Los Anđelesu”

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković proglašen je sinoć u Madridu za najboljeg sportistu u 2023. godini. On je ...

POVEZANE OBJAVE