KANONADA GOLOVA: Radnički potopio Dinamo

Dinamo Tbilisi – Radnički Kragujevac 13:17 (3:6, 5:5, 2:4, 3:2)

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog, pobedili su Dinamo Tbilisi u 10. kolu Lige šampiona. Na gostovanju u Gruziji, bili su veoma efikasni. Ovo im je treći trijumf u takmičenju, uz pobedu nad Olimpijakosom (10:8), i duel sa Gruzinima u Kragujevcu (14:7).

Počelo je veoma efikasno. Već za tri minuta, viđena su tri gola. Kragujevčani su prvi poveli preko Nikole Lukića. Potom su se odvojili na dva gola prednosti. Održali su je preko Nebojše Toholja, a potom i uvećali. Sa tri gola prednosti, otišli su na pauzu pred početak druge četvrtine.

Nastavilo se sa golovima i u drugom periodu kada je Džikčiarenka smanjio na 4:6. Nastavilo se u istom ritmu, a Radnički održava stečeno vođstvo sa početka meča. Ipak, sa dva postignuta gola, stekli su maksimalnih +4.

Prvo poluvreme, završeno je sa čak 19 postignutih golova.

Treću četvrtinu je otvorio golom Filip Janković, dovevši Radnički na 12:8. Toholj je potom doneo maksimalnih +5 timu iz Kragujevca. Gruzini se nisu predali, i ubrzo su smanjili na 13:10. Branković i Lukić su potom odbili taj nalet.

Imnaišvili je svojim golom otvorio četvrtu četvrtinu, smanjivši na 11:15. Drugim golom su smanjili na 12:15. Uz brze golove, Radnički se udaljio na +4. Tako je i ostalo na kraju duela.

Najefikasniji kod domaćina, bili su Dadvani i Vasić sa po 4 gola. U ekipi Radničkog, Toholj, Branković i Janković, imali su po tri pogotka.

Radnički je trenutno na šestom mestu grupe A, a u narednom kolu , dočekuju Jadran iz Splita.

Foto: SPD Radnički

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE