LŠ: Pobeda Novog Beograda u borbi za lidersku poziciju

Vaterpolisti Novog Beograda zabeležili su veoma važnu pobedu u 10. kolu Lige šampiona. Novobeograđani su kao gosti pobedili Brešu sa 16:13 (3:4, 4:4, 4:3, 5:2) i tako ostali u trci za osvajanje prvog mesta u grupi koje bi im omogućilo lakšeg protivnika na finalnom turniru elitnog takmičenja kome će Beograd biti domaćin.

Do velikog trijumfa Novi Beograd je stigao iako je posle samo dva i po minuta igre ostao bez najboljeg igrača i kapitena Dušana Mandića koji je isključen. Ipak, po konačan ishod presudan je bio je furiozan finiš treće i početak poslednje četvrtine u kome su Novobeograđani napravili seriju 5:0 i tako zasluženo stigli do nova tri boda.

Italijanski tim je prvi poveo i sve do uvodnih minuta treće deonice igralo se kao po matrici – gol za gol. Sedam puta su domaći vodili, i isto toliko puta su Novobeograđani uspevali da dođu do izjednačenja, ali ne i da naprave preokret.

U nekoliko navrata nedostajalo je koncentracije ekipi trenera Dejana Jovovića u odbrani, što je Breša vešto koristila. To je bi slučaj i početkom treće deonice kada je pogotkom Đorđa Lazića domaći tim prvi put stekao dva gola prednosti (9:7). Ali, Novi Beograd se nije predavao, raspucali su Strahinja Rašović i Duško Pijetlović, veoma važne golove postigli su Viktor Rašović i Nikola Jakšić čime je obezbeđena pobeda.

Najefikasniji u redovima Novog Beograda bio je Duško Pijetlović sa pet golova, dok se Nikola Jakšić četiri puta upisao u listu strelaca, dok je u taboru Breše bolji od ostalih bio Vićenco Dolče sa četiri pogotka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid šokirao Siti na Etihadu i obezbedio plasman u polufinale LŠ (VIDEO)

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Real Madrid pobedio je Mančester siti psole penala. Posle 90 minuta bilo je...

POVEZANE OBJAVE