Medvedev i Nadal o situaciji u Ukrajini

Danil Medvedev je bez velikih problema stigao do polufinala u Akapulku. On je bio bolji od Jošihita Nišioke iz Japana sa 6:2, 6:3.

Posle pobede, neizbežna su bila pitanja i o situaciji u Ukrajini 

Gledajući vesti od kuće, odavde u Meksiku, nije mi bilo lako. Kao teniser, želim da promovišem mir u svetu. Mi igramo u tako mnogo različitih zemalja. Bio sam još kao junior na mnogim mestima, takođe i sada, kao profesionalac. Nije lako čuti sve te vesti. Ja sam za mir, izjavio je Medvedev i dodao:

-U ovim momentima, shvatate da tenis ponekad i nije tako važan. Nije mi bilo lako da izađem na teren i igram. Srećan sam što sam uspeo da dobijem meč, ali bio je to rolerkoster od dana za mene.

I španski teniser Rafel Nadal je posle pobede isto kao i Rus pričao i o dešavanjima u Ukrajini.

-Mogu da dam svoje mišljenje kao građanin, ne kao teniser. Ne bih da ulazim u to ko je kriv za šta, ili šta je problem u svemu, ali šta god da jeste, u veku u kojem smo, meni je neverovatno da i dalje imamo ratove. Ne ide mi u glavu, nikako. Ne mogu to da razumem, samo se nadam da će se sve završiti što je pre moguće. Da bude što je moguće manje pogođenih krizom, žrtava, da bude gotovo. Ovo su užasavajuće, neshvatljive vesti, rekao je Nadal.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MITROVIĆ SE VRATIO NA TEREN: Srbin imao sukob sa navijačima velikog rivala (VIDEO)

Fudbaleri Al Hilala su u polufinalu Kupa Kralja Saudijske Arabije pobedili pre dva dana Al Itihad. Slavili su sa 2:1. Vodili...

POVEZANE OBJAVE